UgensErhverv.dk

AT: - 3F fordrejer fakta

Arbejdstilsynet mener, 3F-artikler om arbejdsulykker bygger på urigtige oplysninger.

16-08-2005

Arbejdstilsynet mener, 3F-artikler om arbejdsulykker bygger på urigtige oplysninger.


I den senere tid har nyhedsbrevet 3F sat fokus på et stigende antal ulykker i byggebranchen. Artiklerne bygger på årsopgørelsen over arbejdsulykker i 2004 fra Arbejdstilsynet. Men nu går AT på banen og anklager 3F for at fordreje tallene og formidle forkerte tal.

Anklagen kommer i en pressemeddelelse fra AT’s direktør Jens Jensen. Han udtaler blandt andet:

- 3F fordrejer fakta og kommer med urigtige oplysninger om både ulykkesantallet og Arbejdstilsynets tilsyn med byggepladserne.

Jens Jensen afviser 3F’s konklusion om en generel stigning af ulykker inden for byggebranchen.

- Antallet af anmeldte arbejdsulykker opgøres inden for fire branchegrupper: Jord, beton og belægning; Murer-, snedker- og tømrerforretninger; Isolation og installation og Færdiggørelsesarbejde. 3F hævder, at antallet af ulykker ifølge Arbejdstilsynets årsopgørelse er steget i alle fire brancher fra 2003 til 2004. Det er ikke korrekt, lyder det fra direktøren, der fortsætter:

- Ifølge Arbejdstilsynets årsopgørelse for 2004 er sandheden mere nuanceret, end 3F påstår. For to af branchegrupperne – Jord, beton og belægning samt Færdiggørelsesarbejde – er der sket en lille stigning i antallet af anmeldte arbejdsulykker. For de øvrige to branchegrupper – Murer-, snedker og tømrerforretninger samt Isolation og installation – er der sket et lille fald.

Jens Jensen er også forarget over artiklernes kritik af AT’s tilsyn på byggepladserne.

Ifølge AT kritiserer 3F, at Arbejdstilsynet i 2005 har reduceret antallet af tilsyn på de danske byggepladser dramatisk i 2005 i forhold til de foregående år.
Til det siger Jens Jensen:

- I 2003 og 2004 blev der lavet ekstraordinært mange tilsyn med bygge- og anlægsvirksomheder på grund af særlige kampagner, blandt andet en fælles EU-kampagne. Nu er kampagnerne slut, og vi er tilbage ved mere normale tilstande. Derfor er dette års lavere antal tilsyn ikke udtryk for en nedprioritering, men blot udtryk for, at vi nu er vendt tilbage til mere normale tilstande på bygge- og anlægsområdet.

Jens Jensen konkluderer:
- Det er ærgerligt, at 3F fremkommer med fejlagtige oplysninger. Det risikerer at afspore debatten fra det væsentlige - nemlig sikkerheden på byggepladserne, siger Jens Jensen
-ls.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

En ny gipsplade, der er baseret på store dele askeaffald fra blandt andet forbrændinger og brugte askebriketter, kan ifølge en ny startup afhjælpe problemer i to af verdens største kriser: Flygtninge- og klimakrisen

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

En række af Danmarks største fonde bidrager til en gennemgribende restaurering af Danmarks smukkeste organisationsbygning – Børsen i København

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

600 millioner kroner. Så meget får Kemp & Lauritzen og Novo Nordisk hver for at opføre en produktionsbygning samt om- og tilbygning af eksisterende bygninger i Bagsværd