UgensErhverv.dk

Fusion på byggemarkedet

Lemvigh-Müller Holding A/S overtager samtlige aktier i Louis Poulsen El-teknik A/S.

15-08-2005

Er der nogen sammenhæng mellem vin, PH-lamper, VVS og stål, Lemvigh-Müller og Louis Poulsen?
Jo, Ludvig R. Poulsen grundlagde i 1874 "Kjøbenhavns direkte Vin-Import-Kompagni". Det blev nu ikke den store succes, så nogle år derefter åbnede samme Poulsen igen forretning. Denne gang med salg af værktøj og el-teknisk materiel, og det gik betydeligt bedre.
Firmaet fik ikke mindst succes i 1925, hvor Poul Henningsens samarbejde med virksomheden førte til, at PH-lamperne vandt guldmedalje på "Exposition Internationale des Arts Décoratifs & Industriels Modernes" i Paris.
I dag er Louis Poulsen El-teknik A/S en af Danmarks største el-tekniske grossistvirksomheder, og man kan levere alt lige fra stikkontakter til avanceret industriautomation.

Lemvigh-Müller A/S er Danmarks store grossist indenfor bl.a. stål, VVS og værktøj med 37 ekspeditionssteder fordelt over hele landet.
Nu overtager Lemvigh-Müller Holding A/S samtlige aktier i Louis Poulsen El-Teknik A/S. Det sker under forudsætning af, at Konkurrencestyrelsen godkender fusionen. Alle interesserede har mulighed for at komme med indvendinger indtil den 22. august.
"Købet er sket som et led i en målrettet satsning på at blive en betydende leverandør af komponenter til tekniske bygningsinstallationer på det danske marked", siger adm. direktør Christian Lemvigh-Müller.
Louis Poulsen El-teknik fortsætter som et selvstændigt selskab med uændret navn i Lemvigh-Müller koncernen, ligesom hele ledelsen fortsætter uændret.
PH-lamperne er dog ikke med i fusionen.
Louis Poulsen Lighting, der udvikler og producerer belysningsprodukterne, bliver ikke en del af Lemvigh-Müller koncernen, men de to virksomheder viderefører samarbejdet i den nye ejerstruktur, idet Louis Poulsen El-teknik fortsat er eksklusiv distributør af Louis Poulsen Lightings produkter på det danske marked.

-HagSeneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej