UgensErhverv.dk

Fusion på byggemarkedet

Lemvigh-Müller Holding A/S overtager samtlige aktier i Louis Poulsen El-teknik A/S.

15-08-2005

Er der nogen sammenhæng mellem vin, PH-lamper, VVS og stål, Lemvigh-Müller og Louis Poulsen?
Jo, Ludvig R. Poulsen grundlagde i 1874 "Kjøbenhavns direkte Vin-Import-Kompagni". Det blev nu ikke den store succes, så nogle år derefter åbnede samme Poulsen igen forretning. Denne gang med salg af værktøj og el-teknisk materiel, og det gik betydeligt bedre.
Firmaet fik ikke mindst succes i 1925, hvor Poul Henningsens samarbejde med virksomheden førte til, at PH-lamperne vandt guldmedalje på "Exposition Internationale des Arts Décoratifs & Industriels Modernes" i Paris.
I dag er Louis Poulsen El-teknik A/S en af Danmarks største el-tekniske grossistvirksomheder, og man kan levere alt lige fra stikkontakter til avanceret industriautomation.

Lemvigh-Müller A/S er Danmarks store grossist indenfor bl.a. stål, VVS og værktøj med 37 ekspeditionssteder fordelt over hele landet.
Nu overtager Lemvigh-Müller Holding A/S samtlige aktier i Louis Poulsen El-Teknik A/S. Det sker under forudsætning af, at Konkurrencestyrelsen godkender fusionen. Alle interesserede har mulighed for at komme med indvendinger indtil den 22. august.
"Købet er sket som et led i en målrettet satsning på at blive en betydende leverandør af komponenter til tekniske bygningsinstallationer på det danske marked", siger adm. direktør Christian Lemvigh-Müller.
Louis Poulsen El-teknik fortsætter som et selvstændigt selskab med uændret navn i Lemvigh-Müller koncernen, ligesom hele ledelsen fortsætter uændret.
PH-lamperne er dog ikke med i fusionen.
Louis Poulsen Lighting, der udvikler og producerer belysningsprodukterne, bliver ikke en del af Lemvigh-Müller koncernen, men de to virksomheder viderefører samarbejdet i den nye ejerstruktur, idet Louis Poulsen El-teknik fortsat er eksklusiv distributør af Louis Poulsen Lightings produkter på det danske marked.

-HagSeneste nyt

Mest læste

Brochurer

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

En ny gipsplade, der er baseret på store dele askeaffald fra blandt andet forbrændinger og brugte askebriketter, kan ifølge en ny startup afhjælpe problemer i to af verdens største kriser: Flygtninge- og klimakrisen

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

En række af Danmarks største fonde bidrager til en gennemgribende restaurering af Danmarks smukkeste organisationsbygning – Børsen i København

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

600 millioner kroner. Så meget får Kemp & Lauritzen og Novo Nordisk hver for at opføre en produktionsbygning samt om- og tilbygning af eksisterende bygninger i Bagsværd