UgensErhverv.dk

Fusion på byggemarkedet

Lemvigh-Müller Holding A/S overtager samtlige aktier i Louis Poulsen El-teknik A/S.

15-08-2005

Er der nogen sammenhæng mellem vin, PH-lamper, VVS og stål, Lemvigh-Müller og Louis Poulsen?
Jo, Ludvig R. Poulsen grundlagde i 1874 "Kjøbenhavns direkte Vin-Import-Kompagni". Det blev nu ikke den store succes, så nogle år derefter åbnede samme Poulsen igen forretning. Denne gang med salg af værktøj og el-teknisk materiel, og det gik betydeligt bedre.
Firmaet fik ikke mindst succes i 1925, hvor Poul Henningsens samarbejde med virksomheden førte til, at PH-lamperne vandt guldmedalje på "Exposition Internationale des Arts Décoratifs & Industriels Modernes" i Paris.
I dag er Louis Poulsen El-teknik A/S en af Danmarks største el-tekniske grossistvirksomheder, og man kan levere alt lige fra stikkontakter til avanceret industriautomation.

Lemvigh-Müller A/S er Danmarks store grossist indenfor bl.a. stål, VVS og værktøj med 37 ekspeditionssteder fordelt over hele landet.
Nu overtager Lemvigh-Müller Holding A/S samtlige aktier i Louis Poulsen El-Teknik A/S. Det sker under forudsætning af, at Konkurrencestyrelsen godkender fusionen. Alle interesserede har mulighed for at komme med indvendinger indtil den 22. august.
"Købet er sket som et led i en målrettet satsning på at blive en betydende leverandør af komponenter til tekniske bygningsinstallationer på det danske marked", siger adm. direktør Christian Lemvigh-Müller.
Louis Poulsen El-teknik fortsætter som et selvstændigt selskab med uændret navn i Lemvigh-Müller koncernen, ligesom hele ledelsen fortsætter uændret.
PH-lamperne er dog ikke med i fusionen.
Louis Poulsen Lighting, der udvikler og producerer belysningsprodukterne, bliver ikke en del af Lemvigh-Müller koncernen, men de to virksomheder viderefører samarbejdet i den nye ejerstruktur, idet Louis Poulsen El-teknik fortsat er eksklusiv distributør af Louis Poulsen Lightings produkter på det danske marked.

-HagBrochurer

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området