UgensErhverv.dk

Fusion på byggemarkedet

Lemvigh-Müller Holding A/S overtager samtlige aktier i Louis Poulsen El-teknik A/S.

15-08-2005

Er der nogen sammenhæng mellem vin, PH-lamper, VVS og stål, Lemvigh-Müller og Louis Poulsen?
Jo, Ludvig R. Poulsen grundlagde i 1874 "Kjøbenhavns direkte Vin-Import-Kompagni". Det blev nu ikke den store succes, så nogle år derefter åbnede samme Poulsen igen forretning. Denne gang med salg af værktøj og el-teknisk materiel, og det gik betydeligt bedre.
Firmaet fik ikke mindst succes i 1925, hvor Poul Henningsens samarbejde med virksomheden førte til, at PH-lamperne vandt guldmedalje på "Exposition Internationale des Arts Décoratifs & Industriels Modernes" i Paris.
I dag er Louis Poulsen El-teknik A/S en af Danmarks største el-tekniske grossistvirksomheder, og man kan levere alt lige fra stikkontakter til avanceret industriautomation.

Lemvigh-Müller A/S er Danmarks store grossist indenfor bl.a. stål, VVS og værktøj med 37 ekspeditionssteder fordelt over hele landet.
Nu overtager Lemvigh-Müller Holding A/S samtlige aktier i Louis Poulsen El-Teknik A/S. Det sker under forudsætning af, at Konkurrencestyrelsen godkender fusionen. Alle interesserede har mulighed for at komme med indvendinger indtil den 22. august.
"Købet er sket som et led i en målrettet satsning på at blive en betydende leverandør af komponenter til tekniske bygningsinstallationer på det danske marked", siger adm. direktør Christian Lemvigh-Müller.
Louis Poulsen El-teknik fortsætter som et selvstændigt selskab med uændret navn i Lemvigh-Müller koncernen, ligesom hele ledelsen fortsætter uændret.
PH-lamperne er dog ikke med i fusionen.
Louis Poulsen Lighting, der udvikler og producerer belysningsprodukterne, bliver ikke en del af Lemvigh-Müller koncernen, men de to virksomheder viderefører samarbejdet i den nye ejerstruktur, idet Louis Poulsen El-teknik fortsat er eksklusiv distributør af Louis Poulsen Lightings produkter på det danske marked.

-HagBrochurer

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Dansk Håndværk peger på, at mængden af forskellige økonomiske ordninger med deraf følgende bureaukrati vokser uhæmmet

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Dansk Byggeri efterlyser en snarlig politisk afklaring om en langsigtet investeringsplan for infrastruktur

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

PVC Informationsrådet retter i et brev til Folketinget en skarp kritik af Miljøstyrelsens rapport ’Vurdering af potentialet for substitution af PVC indenfor specifikke produktområder’

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Fra den 30. maj lancerer Dansk Arkitektur Center (DAC) to spritnye guidede ture, der tager danskerne med ud under åben himmel for at opleve, hvordan arkitekturen har formet København