UgensErhverv.dk

Nyt højskole-byggeri

Den gamle papirfabrik i Silkeborg ombygges og bliver rammen om en ny højskole på europæisk niveau.

15-08-2005

Højskoletanken er gammel, og lever fortsat i Danmark. Et håndgribeligt bevis på det er undervejs i Silkeborg, hvor den industrihistoriske papirfabrik renoveres og bygges om.
Den gamle kedelbygning ombygges, en nybygning opføres og et byrum etableres og i forening udgør de tre elementer den nye højskole, Performers House.

– Performers House er en international højskole, der bliver nyskabende i forhold til kunst, kultur, læring og erhverv - på europæisk niveau. Der er tale om en helt ny type højskole, der med base i unikke arkitektoniske og kulturhistoriske rammer vil skabe et vindue til Europa for kreative unge fra hele verden, forklarer projektleder Lars Ilum fra Performers House.

Fonden Realdania, Århus Amt, Kulturministeriet og en række virksomheder og fonde har sponsoreret de 60 millioner kroner, det koster at realisere den nye højskole. Arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen står for den arkitektoniske del af projektet, der udnytter samspillet mellem det bevaringsværdige industriminde og funktionen som skole for moderne scenekunst.

Højskolen skal nu videreprojekteres og opføres som et åbent partnering-projekt, hvor NCC er hovedentreprenør med en samlet ordresum på 34 mio. kr.

- mir

Brochurer

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Dansk Håndværk peger på, at mængden af forskellige økonomiske ordninger med deraf følgende bureaukrati vokser uhæmmet

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Dansk Byggeri efterlyser en snarlig politisk afklaring om en langsigtet investeringsplan for infrastruktur

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

PVC Informationsrådet retter i et brev til Folketinget en skarp kritik af Miljøstyrelsens rapport ’Vurdering af potentialet for substitution af PVC indenfor specifikke produktområder’

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Fra den 30. maj lancerer Dansk Arkitektur Center (DAC) to spritnye guidede ture, der tager danskerne med ud under åben himmel for at opleve, hvordan arkitekturen har formet København