UgensErhverv.dk

Nyt højskole-byggeri

Den gamle papirfabrik i Silkeborg ombygges og bliver rammen om en ny højskole på europæisk niveau.

15-08-2005

Højskoletanken er gammel, og lever fortsat i Danmark. Et håndgribeligt bevis på det er undervejs i Silkeborg, hvor den industrihistoriske papirfabrik renoveres og bygges om.
Den gamle kedelbygning ombygges, en nybygning opføres og et byrum etableres og i forening udgør de tre elementer den nye højskole, Performers House.

– Performers House er en international højskole, der bliver nyskabende i forhold til kunst, kultur, læring og erhverv - på europæisk niveau. Der er tale om en helt ny type højskole, der med base i unikke arkitektoniske og kulturhistoriske rammer vil skabe et vindue til Europa for kreative unge fra hele verden, forklarer projektleder Lars Ilum fra Performers House.

Fonden Realdania, Århus Amt, Kulturministeriet og en række virksomheder og fonde har sponsoreret de 60 millioner kroner, det koster at realisere den nye højskole. Arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen står for den arkitektoniske del af projektet, der udnytter samspillet mellem det bevaringsværdige industriminde og funktionen som skole for moderne scenekunst.

Højskolen skal nu videreprojekteres og opføres som et åbent partnering-projekt, hvor NCC er hovedentreprenør med en samlet ordresum på 34 mio. kr.

- mir

Brochurer

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området