UgensErhverv.dk

Nyt højskole-byggeri

Den gamle papirfabrik i Silkeborg ombygges og bliver rammen om en ny højskole på europæisk niveau.

15-08-2005

Højskoletanken er gammel, og lever fortsat i Danmark. Et håndgribeligt bevis på det er undervejs i Silkeborg, hvor den industrihistoriske papirfabrik renoveres og bygges om.
Den gamle kedelbygning ombygges, en nybygning opføres og et byrum etableres og i forening udgør de tre elementer den nye højskole, Performers House.

– Performers House er en international højskole, der bliver nyskabende i forhold til kunst, kultur, læring og erhverv - på europæisk niveau. Der er tale om en helt ny type højskole, der med base i unikke arkitektoniske og kulturhistoriske rammer vil skabe et vindue til Europa for kreative unge fra hele verden, forklarer projektleder Lars Ilum fra Performers House.

Fonden Realdania, Århus Amt, Kulturministeriet og en række virksomheder og fonde har sponsoreret de 60 millioner kroner, det koster at realisere den nye højskole. Arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen står for den arkitektoniske del af projektet, der udnytter samspillet mellem det bevaringsværdige industriminde og funktionen som skole for moderne scenekunst.

Højskolen skal nu videreprojekteres og opføres som et åbent partnering-projekt, hvor NCC er hovedentreprenør med en samlet ordresum på 34 mio. kr.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej