UgensErhverv.dk

Utilfredshed med e-fakturaer

Håndværksrådet mener, det nye papirløse betalingssystem har for mange fejl.

15-08-2005

Håndværksrådet mener, det nye papirløse betalingssystem har for mange fejl.


Det skulle være så godt, men så’ det faktisk skidt. Det nye papirløse betalingssystem mellem det offentlige og private, e-faktura, skulle være så smart, men det fungerer ikke, mener blandt andet Håndværksrådet, der oplever, at deres medlemmer i stedet for besparelser har fået frustrationer og ekstra arbejdsgange.

Ifølge Håndværksrådet er det store antal rykkere, som deres medlemmer må sende til det offentlige et tegn på, at systemet ikke fungerer.
En ny undersøgelse fra Økonomistyrelsen viser, at 30.000 af de en million regninger, som det offentlige modtog i juni, var rykkere.

Økonom i Håndværksrådet Jakob Brandt, mener dog, at det reelle antal ubetalte regninger må forventes at være væsentligt større, da mange virksomheder nødigt sender det offentlige en rykker.

- Nu har e-fakturering rundet sin halve års fødselsdag, og derfor er det forstemmende at se, at systemet stadig slås med rigtig mange fejl og lange sagsbehandlingstider. Det er fuldstændig uacceptabelt, at så mange leverandører til det offentlige skal opleve så store overskridelser af betalingsfristerne, at de bliver nødsaget til at sende en rykker. Det medfører, at virksomhederne både har større administrationsomkostninger i forbindelse med at sende en rykker samt, at de skal trække på deres egen kassekredit, indtil betalingen kommer. Nu er forsinkede betalinger fra det offentlige jo ikke noget nyt, men vi har aldrig fået dokumenteret, hvor omfattende det har været. Så hvis jeg skal sige noget positivt om e-fakturering, er det, at det nu giver os et overblik over, i hvor stort omfang det offentlige misligholder sine betalingsforpligtelse, udtaler Jakob Brandt.

Ifølge Håndværksrådets sker der fejl i hele betalingskæden. Jakob Brandt håber, at en nye pjece vil hjælpe.

- Informationen til virksomhederne har tilsyneladende ikke har været god nok.
Jeg ser derfor frem til den informationspjece, som Økonomistyrelsen sender ud til 45.000 virksomheder ultimo august. Problemet er bare, at en sådan pjece ikke burde komme et halv år efter, at systemet er trådt i kraft, men en måned før det lanceres. Hele processen har været for dårligt planlagt og hastet igennem af Finansministeriet, der pr. 1. februar 2005 indregnede de forventede besparelser i kommunernes bloktilskud. Man kan derfor i den grad tale om, at ministeriet i denne sag har solgt skindet, før bjørnen var skudt, lyder det fra Jakob Brandt.
-ls.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

 • BOXIT

  BOXIT

  Få Xtra tid, når du flytter. Flyttebox / Flyttecontainer

 • Dorch & Danola

  Dorch & Danola

  Værktøjsmekka for håndværkere. Mærkevarer til gode priser.

 • Magasinet Gulv

  Magasinet Gulv

  Læs september 2022 udgaven her

 • ASP produktudvikling

  ASP produktudvikling

  Alt i små kraner og vakuumløftere

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen

 • ALPHA Containers

  ALPHA Containers

  Alt i container, køb, leje, brugt, isoleret etc

 • Ikast Design Doors

  Ikast Design Doors

  Individuel design og høj kvalitet til indvendige døre – dansk producerede

 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.

 • Global Tools

  Global Tools

  online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser

 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej