UgensErhverv.dk
Græsk sommer på danske terrasserGræsk skifer forvandler kedelige gulve eller terra

Græsk sommer på danske terrasser

Brudstykker af utroligt smuk skifer pryder sommerhuse ude og inde.

11-08-2005

Sydens varme farver er blevet hentet til et par sommerhuse på Nykøbing Sjælland-egnen i form af dekorative skifermosaikker, der er importeret fra den græske østkyst og allerede har fået betegnelsen ”den i skønhed uovertrufne skifer” heftet på sig.

En ny tilbygning til et fint gammelt hus i Korshage ved Rørvig er opført i samme stil på en naturgrund ud til kysten, men gulvene i en stor forbindelsesgang og et bryggers er belagt med brudte skiferplader i mørk grafitgrå og brune nuancer. De samme rolige farver er cementeret ned i en ti kvadratmeter stor terrasse, hvorfra beboerne kan nyde aftensolen ude over vandet.

Med små midler
Og mellem et par gule sommerhuse ikke langt derfra er en trist betonterrasse på 30 kvadratmeter blevet som forvandlet blot ved at belægge de midterste seks kvadratmeter med græsk skifer i lyse og gullige nuancer med enkelte mørkere brudstykker som kontraster.

-Vi er selv meget overrasket over den store forandring, som en halv meter bred stribe skifer har betydet, siger importøren Søren Hee Lindhardt fra Nykøbing Sjælland, der egenhændigt har udført belægningen. En før lidt kedelig terrasse har nu fået karakter af et dejligt varmt og ikke mindst personligt areal.

Han har også beklædt en skorsten på en overdækket træterrasse med skiferbrud i adskillige farver på tre sider og op i 4,5 meters højde til overdækningen.

Klarest i regn
Søren Hee Lindhardt er via sit firma Abelona den eneste danske importør af den raffinerede skifer, hvoraf han har valgt en grå nuance med gule og brunlige strejf samt et spektrum fra sort over rødbrun til næsten hvidlige farver, der supplerer hinanden i et utroligt smukt spil og indeholder fossile forekomster. Som en særlig egenskab ændres skiferens udseende i takt med lys, varme og fugtighed. I regnvejr bliver overfladen meget klar i farverne og nuancerne meget tydeligere, mens den afdæmpes i tør varme.

Yderligere oplysninger fås hos firmaet Abelona på tlf. 59 30 43 11 eller mobil 23 84 22 91.

Brochurer

 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger

 • Lind & Risør

  Lind & Risør

  Fra Typehus til Drømme Villa

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver

 • BG Byggros - Inja udskillertek

  BG Byggros - Inja udskillertek

  Olie-, benzin- og fedtudskillere i armeret beton af høj kvalitet.

 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!

 • Vika vinduer

  Vika vinduer

  Lad os gøre det sammen

 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Bæredygtig og rentabel regnvandsfaskine

 • Ejot Danmark

  Ejot Danmark

  Professionelle befæstigelse og fastgørelsesprodukter

 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning

 • Global Tools

  Global Tools

  online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser

Lærlingeaftale: Regeringen fodrer hunden med dens egen hale

Lærlingeaftale: Regeringen fodrer hunden med dens egen hale

5,4 milliarder kroner til at forbedre praktikpladssituationen, og nu er det slut med, at virksomhederne årligt skal betale 1-1½ milliarder kroner for meget til AUB-ordningen

SMVdanmark: Antallet af konkurser vil stige

SMVdanmark: Antallet af konkurser vil stige

Selv om byggeriet er mindre hårdt ramt af Corona-krisen end så mange andre oplever de et fald i omsætningen på 27 procent blandt de virksomheder, som er påvirket negativt og antallet af konkurser vil stige, forudser SMVdanmark

En konkurs er ingen dødsdom

En konkurs er ingen dødsdom

Corona-krisen vil få antallet af konkurser i byggebranchen til at stige. Men det er ingen dødsdom, siger Henrik Staun, der fortæller om at lukke og slukke sit livsværk gennem 23 år, nederlagsfølelsen, og om at rejse sig igen

Voldsomste arbejdsløshedsvækst i danmarkshistorien

Voldsomste arbejdsløshedsvækst i danmarkshistorien

Ledigheden for april er af Danmarks Statistik opgjort til 152.800 fuldtidsledige, svarende til 5,4 procent. Det er en stigning på 35.500 siden marts.