UgensErhverv.dk
Græsk sommer på danske terrasserGræsk skifer forvandler kedelige gulve eller terra

Græsk sommer på danske terrasser

Brudstykker af utroligt smuk skifer pryder sommerhuse ude og inde.

11-08-2005

Sydens varme farver er blevet hentet til et par sommerhuse på Nykøbing Sjælland-egnen i form af dekorative skifermosaikker, der er importeret fra den græske østkyst og allerede har fået betegnelsen ”den i skønhed uovertrufne skifer” heftet på sig.

En ny tilbygning til et fint gammelt hus i Korshage ved Rørvig er opført i samme stil på en naturgrund ud til kysten, men gulvene i en stor forbindelsesgang og et bryggers er belagt med brudte skiferplader i mørk grafitgrå og brune nuancer. De samme rolige farver er cementeret ned i en ti kvadratmeter stor terrasse, hvorfra beboerne kan nyde aftensolen ude over vandet.

Med små midler
Og mellem et par gule sommerhuse ikke langt derfra er en trist betonterrasse på 30 kvadratmeter blevet som forvandlet blot ved at belægge de midterste seks kvadratmeter med græsk skifer i lyse og gullige nuancer med enkelte mørkere brudstykker som kontraster.

-Vi er selv meget overrasket over den store forandring, som en halv meter bred stribe skifer har betydet, siger importøren Søren Hee Lindhardt fra Nykøbing Sjælland, der egenhændigt har udført belægningen. En før lidt kedelig terrasse har nu fået karakter af et dejligt varmt og ikke mindst personligt areal.

Han har også beklædt en skorsten på en overdækket træterrasse med skiferbrud i adskillige farver på tre sider og op i 4,5 meters højde til overdækningen.

Klarest i regn
Søren Hee Lindhardt er via sit firma Abelona den eneste danske importør af den raffinerede skifer, hvoraf han har valgt en grå nuance med gule og brunlige strejf samt et spektrum fra sort over rødbrun til næsten hvidlige farver, der supplerer hinanden i et utroligt smukt spil og indeholder fossile forekomster. Som en særlig egenskab ændres skiferens udseende i takt med lys, varme og fugtighed. I regnvejr bliver overfladen meget klar i farverne og nuancerne meget tydeligere, mens den afdæmpes i tør varme.

Yderligere oplysninger fås hos firmaet Abelona på tlf. 59 30 43 11 eller mobil 23 84 22 91.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

En ny gipsplade, der er baseret på store dele askeaffald fra blandt andet forbrændinger og brugte askebriketter, kan ifølge en ny startup afhjælpe problemer i to af verdens største kriser: Flygtninge- og klimakrisen

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

En række af Danmarks største fonde bidrager til en gennemgribende restaurering af Danmarks smukkeste organisationsbygning – Børsen i København

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

600 millioner kroner. Så meget får Kemp & Lauritzen og Novo Nordisk hver for at opføre en produktionsbygning samt om- og tilbygning af eksisterende bygninger i Bagsværd