UgensErhverv.dk

Byggeomsætning op på 76 mia. kr.

Vækst i branchens omsætning på 9,7 procent i første halvår

11-08-2005

Vækst i branchens omsætning på 9,7 procent i første halvår

Danmarks Statistik har i dag offentliggjort nye tal for virksomhedernes omsætning i juni. Med disse tal i hus er det muligt for byggeriets vedkommende danne sig et overblik – en halvårsstatus.

På baggrund af Danmarks Statistiks tal har BAT-kartellet beregnet, at byggevirksomhedernes samlede salg steg fra 69,4 mia. kr. i 1. halvår 2004 til 76,1 mia. kr. i 1. halvår 2005.

- Det er en flot fremgang på 6,7 mia. kr., svarende til en vækst i branchens omsætning på hele 9,7% fra 2004 til 2005, siger økonom Bo Sandberg, BAT, der vurderer, at fremgangen på knapt 10% fordeler sig således, at inflationen står for de ca. 2% og stormskadereparationerne for ca. 3,5%, mens de resterende ca. 4,5% kan tilskrives generelt forbedrede byg-gekonjunkturer.

Som årsag til konjunkturvendingen angiver BAT-økonomen især det forbedrede økonomi-ske råderum for de private boligejere, som i vidt omfang anvendes til om- og tilbygninger.

- En konjunkturmæssig fremgang på 4-5% årligt er ikke alarmerende. Det får os absolut ikke til at melde os i bankøkonomernes hylekor om flaskehalse. Faktisk bør man blot glæ-de sig over en efterhånden bredt funderet byggefremgang. Så bør man huske på, at byg-gemarkedernes øgede salg til gør-det-selv-folket i høj grad også bidrager til festen i om-sætning, siger Bo Sandberg.

Set under ét steg salget i de danske virksomheder med ligeledes pæne 6,7% i 1. halvår 2005.

BAT gør opmærksom på, at det giver et mere retvisende billede at sammenligne hele 1. halvår 2005 med den tilsvarende periode i 2004. Hvis man nøjes med at sammenligne 2. kvartal i år med 2. kvartal sidste år, er der det lille tekniske problem, at påsken i 2005 faldt i 1. kvartal, mens den faldt i 2. kvartal i 2004. Det giver en på papiret lidt for voldsom om-sætningsfremgang i 2. kvartal i år pga. de deraf følgende flere arbejdsdage.
-jhan

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

En ny gipsplade, der er baseret på store dele askeaffald fra blandt andet forbrændinger og brugte askebriketter, kan ifølge en ny startup afhjælpe problemer i to af verdens største kriser: Flygtninge- og klimakrisen

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

En række af Danmarks største fonde bidrager til en gennemgribende restaurering af Danmarks smukkeste organisationsbygning – Børsen i København

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

600 millioner kroner. Så meget får Kemp & Lauritzen og Novo Nordisk hver for at opføre en produktionsbygning samt om- og tilbygning af eksisterende bygninger i Bagsværd