UgensErhverv.dk

Stop diæt-klynkeriet

Diæterne er med til at skabe et fleksibelt arbejdsmarked, hvor der konkurreres direkte på lønnen, mener Dansk Byggeri.

04-08-2005

Diæt-systemet bliver med jævnlige mellemrum kritiseret. I øjeblikket er det jyske håndværkere, der kritiseres for at få urimelige konkurrencefordele i forhold til deres københavnske kolleger med den nuværende diættakst i lønningsposen.

Det er diæterne, der gør, at jyderne kan arbejde for langt lavere løn end os, og at så mange jyske firmaer dermed kan arbejde i hovedstadsområdet, lyder det fra københavnerne.

Men den udlægning er helt forkert, lyder meldingen ikke overraskende fra Dansk Byggeri.

Diæt-systemet skal ses som en del af et gammelt veletableret princip om, at lønmodtagere skal kunne fratrække de rimelige udgifter, der er i forbindelse med lønindtjeningen. Det princip er en af forudsætningerne for et fleksibelt arbejdsmarked, hvor der konkurreres på lønniveauet.

Da diæterne, i følge Dansk Byggeri, giver en realistisk dækning af de faktiske udgifter, virker de ikke favoriserende, men sørger for en sund konkurrence på lønniveauet til glæde for kunderne.

Netop derfor ser københavnerne måske skævt til jyderne, som generelt går for lavere løn end københavnerne. Men her burde københavnerne vågne op, og accepterer at lønnen er en konkurrenceparameter, som man altid skal forholde sig til, mener Dansk Byggeri.

- mir

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 15/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 15/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Storstrømsentreprenør dømt for lønsvindel i stor skala

Storstrømsentreprenør dømt for lønsvindel i stor skala

Skandale efter skandale på byggeriet af den nye Storstrømsbro har ikke fået politikerne til at skride ind med de nødvendige sanktioner

Rotter klarer sig fint i defekte kloakstikledninger

Rotter klarer sig fint i defekte kloakstikledninger

Der er cirka fire millioner stikledninger. ERFA-gruppe foreslår obligatorisk tv-inspektion af kloakken ved hussalg

Små virksomheder kan få støtte til diagnose-elever

Små virksomheder kan få støtte til diagnose-elever

Den manglende autoritet og disciplin i folkeskolen forplanter sig nu til virksomhederne, der overtager de unges videre uddannelse