UgensErhverv.dk

Stop diæt-klynkeriet

Diæterne er med til at skabe et fleksibelt arbejdsmarked, hvor der konkurreres direkte på lønnen, mener Dansk Byggeri.

04-08-2005

Diæt-systemet bliver med jævnlige mellemrum kritiseret. I øjeblikket er det jyske håndværkere, der kritiseres for at få urimelige konkurrencefordele i forhold til deres københavnske kolleger med den nuværende diættakst i lønningsposen.

Det er diæterne, der gør, at jyderne kan arbejde for langt lavere løn end os, og at så mange jyske firmaer dermed kan arbejde i hovedstadsområdet, lyder det fra københavnerne.

Men den udlægning er helt forkert, lyder meldingen ikke overraskende fra Dansk Byggeri.

Diæt-systemet skal ses som en del af et gammelt veletableret princip om, at lønmodtagere skal kunne fratrække de rimelige udgifter, der er i forbindelse med lønindtjeningen. Det princip er en af forudsætningerne for et fleksibelt arbejdsmarked, hvor der konkurreres på lønniveauet.

Da diæterne, i følge Dansk Byggeri, giver en realistisk dækning af de faktiske udgifter, virker de ikke favoriserende, men sørger for en sund konkurrence på lønniveauet til glæde for kunderne.

Netop derfor ser københavnerne måske skævt til jyderne, som generelt går for lavere løn end københavnerne. Men her burde københavnerne vågne op, og accepterer at lønnen er en konkurrenceparameter, som man altid skal forholde sig til, mener Dansk Byggeri.

- mir

Brochurer

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Dansk Håndværk peger på, at mængden af forskellige økonomiske ordninger med deraf følgende bureaukrati vokser uhæmmet

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Dansk Byggeri efterlyser en snarlig politisk afklaring om en langsigtet investeringsplan for infrastruktur

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

PVC Informationsrådet retter i et brev til Folketinget en skarp kritik af Miljøstyrelsens rapport ’Vurdering af potentialet for substitution af PVC indenfor specifikke produktområder’

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Fra den 30. maj lancerer Dansk Arkitektur Center (DAC) to spritnye guidede ture, der tager danskerne med ud under åben himmel for at opleve, hvordan arkitekturen har formet København