UgensErhverv.dk

Stor interesse for Amager Strandpark

Det store anlægsprojekt åbner officielt om to uger med forbedrede badeforhold.

03-08-2005

Det store anlægsprojekt åbner officielt om to uger med forbedrede badeforhold.


18. august er der officiel indvielse af Amager Strandpark. Allerede nu er det muligt at bruge stranden, hvilket mange gør. Men om to uger skulle hele det store anlægsprojekt stå færdig.

To km ny sandstrand med fritidsfaciliteter og ikke mindst fine badeforhold. De tidligere badeforhold har ikke været optimale, da strandbunden var så flad, at der stort set ikke kom nogen bølger ind til stranden, hvilket bevirkede dårlig vandkvalitet og en dårlig strand. De badende skulle bevæge sig meget langt ud i vandet for at kunne dække hele kroppen.

Det problem er nu løst ved at bygge en fremskudt strand på ydersiden af en ny ø, som ligger på tre til fire meters vanddybde.

Den ny Amager Strandpark er inddelt i to sektioner; Landskabsstranden, som vender mod nordøst, og Bystranden, som vender mod sydøst. Mod nord afgrænses stranden af den Nordre Mole og mod syd af Anløbshavnens moler. De to strande er orienteret mod de fremherskende bølgeretninger, hvorved man opnår stabile strande med en god strandkvalitet. Det lavvandede område mellem den nye ø og land er udgravet til en lagune.

Konceptet for strandparken er udviklet af virksomhederne DHI, Hasløv & Kjærsgaard I/S og NIRAS, der alle har stor erfaring med projekter ved kystområder.
-ls.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen

Byggearbejdere  i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Byggearbejdere i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet