UgensErhverv.dk

Entreprenører får fælles IT-standarder

Initiativet betegnes som et vigtigt skridt på vejen mod visionen om det digitale byggeri.

28-07-2005

I løbet af det sidste år har de syv største entreprenører, Carl Bro, COWI, Hoffmann, MT Højgaard, NCC, Rambøll og Skanska, afprøvet forskellige IT-standarder på mere end 20 danske byggeprojekter.

Det drejer sig om afprøvning af standarder indenfor e-mails, digitale mangellister, CAD-lagstruktur, tegning og beskrivelse. Standarderne har foreningen BIPS (Byggeri, Informationsteknologi, Produktivitet og Samarbejde) udviklet, og afprøvningen af dem har været så succesfuld, at entreprenørerne nu hver især går i gang med at implementere standarderne i virksomhederne.

Samarbejdet mellem entreprenørerne omkring standarderne går under navnet Digital Konvergens, og her er en af målsætningerne er at videreformidle de opsamlede erfaringer til resten af branchen.

- Vi vil samarbejde om i praksis at effektivisere og digitalisere informationsstrømmene i byggeprojekter. Sandhedens øjeblik opstår først, når standarderne virker i praksis – f.eks. når fagentreprenøren arbejder efter forståelige tegninger fra totalentreprenøren, som ingeniøren har videreudviklet fra arkitektens udgave.
Standarderne findes. IT-værktøjerne skal forbedres, og implementeringen skal afprøves og gennemføres, siger Erik Arnbak, projektleder for Digital Konvergens, der ser sig selv som en slags ’fødselshjælper’ for udbredelsen af visionerne om det digitale byggeri til resten af den danske byggebranche.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter