UgensErhverv.dk

Nu må mureren udskifte stikkontakten

Ændring af autorisationsloven betyder at andre håndværkere nu må udføre lettere el- og VVS arbejde.

25-07-2005

Fremover kan mureren og tømreren lovligt opsætte stikkontakter eller blandingsbatterier for kunden. Det sker når en ændring i autorisationsloven træder i kraft 1. januar 2006.
Det er arbejder inden for el- og vvs, som forbrugerne i dag må udføre i eget hjem, som andre håndværkergrupper nu også får lov til at udføre.

Målet er at gøre byggeprocessen simplere og mere effektiv.

- Lovændringen er en positiv udvikling i retning af en mere fleksibel service for de private forbrugere. Familien Hansen kan slippe for at tilkalde flere forskellige håndværkere, når de f.eks. skal have udskiftet køkkenelementer. Det giver dem både en lettelse og en besparelse, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

På el-området betyder ændringen, at håndværkerne må udskifte afbrydere og stikkontakter uden jordforbindelse for højst 250 volt samt opsætte og nedtage belysningsarmaturer. De må også ændre og reparere de såkaldte smart-house installationer.

På VVS-området må alle håndværkere fra nytår udskifte vandhaner, blandingsbatterier, håndvaske, køkkenvaske og hvidevarer som vaske- og opvaskemaskiner. Dog kun hvis der ikke bliver ændret på vand- og
afløbsinstallationerne.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet