UgensErhverv.dk

Geocenter tæt på byggestart

Naturklagenævn giver grønt lys for byggeri af formidlingscenter ved Møns Klint.

25-07-2005

Naturklagenævn giver grønt lys for byggeri af formidlingscenter ved Møns Klint

Det planlagte byggeri af et formidlingscenter ved Store Klint på Møn er kommet et stort skridt nærmere en virkeliggørelse, efter at også Naturklagenævnet har godkendt byggeriet i det unikke naturområde.

- Det er dejligt og helt afgørende at Naturklagenævnet blåstempler projektet, siger Nils Natorp, direktør for Geocenter Møn.

- Nu mangler vi Finansudvalgets godkendelse af Skov- og Naturstyrelsens tilskud på 15 mio.kr. og EU´s godkendelse af statstilskuddet. Disse forhold håber vi kan falde på plads inden 9. september 2005, hvor der ifølge planen skal underskrives kontrakt med den entreprenør, der vinder det EU udbudte anlægsprojekt.

Hvis alt går som planlagt er der byggestart senest den 1. november 2005 med henblik på indvielse af centret i maj 2007.

Geocenter-bygningen, der fremstår med en spektakulær træbeklædt vingeform i landskabet, er tegnet af PLH Arkitekter, der vandt den åbne internationale arkitektkonkurrence om projektet helt tilbage i 2002 blandt 291 deltagere.

- nn

Brochurer

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området