UgensErhverv.dk

Lige lovlig kreativ

Håndværksmester 40 dage i fængsel efter snyd med fakturaer

10-07-2005


Det er dyrt at omfakturere - både for håndværksmesteren, og dem han udfører arbejdet for. Det viser en sag, som er kommet frem under en fælles skatte- og momskontrol, som Randers Kommune og Told og Skat Østjylland har gennemført.

Her blev det opdaget, at håndværksmesteren havde medvirket til, at flere personer havde fået omfaktureret private byggeudgifter til driftsmæssige udgifter i de selskaber, hvor de er direktører og hovedaktionærer. En praksis, som retten i Randers takserede til 40 dages fængsel til håndværksmesteren.

Tidligere har en af de involverede direktører fået en tilsvarende fængselsdom ud over en tillægsbøde på 325.000 kr. Den sag handlede om tre fakturaer på hver ca. 132.000-138.000 kr., som direktøren uretmæssigt lod sine selskaber betale. Dermed unddrog han sig skat på godt 161.000 kr., ligesom han trak momsen fra på udgifterne skønt arbejdet var udført på hans privatbolig, og dermed snød han for godt 80.000 kr. i moms. Den unddragne selskabsskat var på godt 103.000 kr.

De øvrige direktører og hovedaktionærer, som har været indblandet, har fået bøder for deres medvirken.

krus-

Brochurer

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Dansk Håndværk peger på, at mængden af forskellige økonomiske ordninger med deraf følgende bureaukrati vokser uhæmmet

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Dansk Byggeri efterlyser en snarlig politisk afklaring om en langsigtet investeringsplan for infrastruktur

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

PVC Informationsrådet retter i et brev til Folketinget en skarp kritik af Miljøstyrelsens rapport ’Vurdering af potentialet for substitution af PVC indenfor specifikke produktområder’

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Fra den 30. maj lancerer Dansk Arkitektur Center (DAC) to spritnye guidede ture, der tager danskerne med ud under åben himmel for at opleve, hvordan arkitekturen har formet København