UgensErhverv.dk

Byggeriets Ankenævn godkendt

Med det nye ankenævn får forbrugerne adgang til at klage over et endnu bredere felt af håndværksydelser.

10-07-2005

Lars Barfoed - minister for Familie- og Forbrugsanliggender - har i dag godkendt det nye, private ankenævn: Byggeriets Ankenævn.
I nævnet repræsenterer Dansk Byggeri erhvervssiden, mens Forbrugerrådet og Parcelhusejernes Landsforening repræsenterer forbrugerne. Som hidtil sidder der en landsdommer for bordenden.
"Jeg er meget tilfreds med, at det nu er lykkedes at nå til enighed om grundlaget for Byggeriets Ankenævn, og jeg ser dette som første skridt mod en samlet løsning for hele byggeriets område", siger Lars Barfoed.
Med det nye godkendte ankenævn får forbrugerne adgang til at klage over et endnu bredere felt af håndværksydelser: Maler-, murer-, tømrer-, snedker-, gulv-, køkken-, stenhugger-, tække-, kloak-, brolægger-, anlægsgartner- og jordarbejder samt leverancer af vinduer, yderdøre og køkkenelementer. Som noget nyt behandler Byggeriets Ankenævn nu også klager over ombygnings- og renoveringsopgaver med en samlet entreprisesum på over en million kroner.
Virksomheder, der ikke er medlem af Dansk Byggeri , er ikke forpligtet til at deltage i en sag ved Byggeriets Ankenævn eller til at efterleve en kendelse afsagt af Byggeriets Ankenævn, men det vil som regel være en fordel at få sagen afklaret gennem ankenævnet.
For det første tager det i gennemsnit kun 4-6 måneder at få en sag behandlet, hvilket er en væsentlig hurtigere sagsbehandling end ved domstolene eller Voldgiftsretten. For det andet er sagsomkostningerne til en ankenævnssag væsentlig lavere end omkostningerne til en rets- eller voldgiftssag.

-Hag

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Danske Byggecentre opfordrer til at adskille erhvervsuddannelserne. Selv de dygtigste håndværkere er afhængige af de merkantile uddannelser

Har du fået stjålet dit værktøj?

Har du fået stjålet dit værktøj?

En masse værktøj, som to litauiske mænd har stjålet i sidste uge, bliver nu fremlyst af politiet i Esbjerg- og Vardeområdet. Har man fået stjålet sit værktøj, kan man henvende sig til Varde Politi

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Beboerne i Boligbyggeriet ’Stævnen’ i nordsjællandske Snekkersten, der drives af boligselskabet Boliggården, blev i starten af februar evakueret. Sweco forklarer her hvorfor