UgensErhverv.dk
Polakker smidt ud

Polakker smidt ud

Det polske byggefirma Premex vil ikke tegne overenskomst, og flere bygherrer har stoppet samarbejdet.

06-07-2005

Paroler, røde faner, faglige blokader, sympatikonflikter...
Fagbevægelsen har tilbragt en del år i hængekøjen, men er vågnet op til dåd i takt med, at flere og flere arbejdere fra Østeuropa er kommet til Danmark for at arbejde billigt.
Og fagbevægelsens begyndende kampvilje virker: Senest har flere bygherrer stoppet samarbejdet med det polske byggefirma Premex, der ikke vil tegne overenskomst. Arbejdere fra firmaet har for anden gang inden for en uge stoppet deres aktivitet på en dansk byggeplads og er rejst hjem uden at kunne fuldføre arbejdet.
"Premex har opereret i Danmark i formentligt et halvt år, men har ikke villet indgå kollektiv overenskomst med den danske fagbevægelse. Det er det, firmaet nu betaler prisen for. Flere bygherrer smider simpelthen det polske firma på porten for at undgå den voldsomme ballade, der følger i kølvandet i kraft af sympatikonflikt og faglig blokade", skriver Nyhedsbrevet 3F.

På Premex´ hjemmside kan man læse sig til, at det er et "Byggefirma med begranset ansvar" (sådan ER det stavet)..
Premex har angiveligt specialiseret sig "i opførelsen af huse og kontorlokaler, samt istandsættelsen og vedligholdelsen af gamle bygninger. Vi har egne højkvalificerede ingeniører og erfarne håndværker. Ud over det polske marked har vores firma virket på det europeiske marked bl. i Rusland, Ukraina, Tyskland og fornylig i Danmark".
Ifølge hjemmesiden er der ingen grænser for, hvad Premex kan levere. Men man råder åbenbart ikke over en person, der mestrer det danske sprog. Til gengæld er Premex i stand til at levere både byggematerialer og frugttræer(!) fra Polen.

Premex er stadig i gang med at renovere en landejendom i Børkop, hvor der beskæftiges 3-4 polske bygningsarbejdere. Opmålerkonsulent Flemming Klavsen, 3F Vejle, oplyser, at man nu vil forstærke presset på bygherren - en restauratør fra Fredericia.

-Hag


Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder