UgensErhverv.dk

Fyrer dansk håndværker og hyrer polakker

Det bliver mere og mere almindeligt: Billige polakker erstatter danske håndværkere.

30-06-2005

"Midt i tidevandets rytme ud til Vesterhavet ligger Fanø. Allerede ombord på færgen fra fastlandet fornemmer man en særlig ro og fyldes med en glæde i forventningen om… Fanø.
Stemningen på Fanø er ganske unik og har rod i stolte traditioner, fortællinger og samspillet mellem menneske og natur. Frisk luft føder klare tanker, og tiden tager en anden rytme. For rigtig mange gæster er Fanø derfor det helt rette sted at komme til kræfter og genvinde energien. Andre taber helt hjertet og slår sig ned permanent".
Den poetiske tekst skyldes det lokale turistbureau, og mange er faldet for teksten og øens uomtvistelige charme - heriblandt en 63-årig tysk kvinde fra Hamborg.
Hun er tilfreds med den smukke ø, men meget utilfredshed med de danske håndværkerpriser. I første omgang havde hun hyret en dansk håndværker til totalrenovering af sit sommerhus, men hun fandt ud af, at der var mulighed for at engagere billige polakker. Derfor smed hun den danske håndværker ud og hyrede i stedet tre billige polakker.
Men de havde ikke arbejds- og opholdstilladelse, så nu er politiet gået ind i sagen, skriver Nyhedsbrevet 3F.
Polakkerne fik ikke løn. Derimod bød den tyske kvinde på kost, logi og en gratis ferie, når de var færdige med ombygningen af sommerhuset.
Hun har forklaret, at håndværkerne blot var nogle polske venner, men "vennerne" havde ingen papirer, og var tydeligvis illegale.
Det er 3F, der har anmeldt sagen, og i dag var politiet ved at afhøre de implicerede via tolk.

-Hag

Brochurer

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området