UgensErhverv.dk

Fyrer dansk håndværker og hyrer polakker

Det bliver mere og mere almindeligt: Billige polakker erstatter danske håndværkere.

30-06-2005

"Midt i tidevandets rytme ud til Vesterhavet ligger Fanø. Allerede ombord på færgen fra fastlandet fornemmer man en særlig ro og fyldes med en glæde i forventningen om… Fanø.
Stemningen på Fanø er ganske unik og har rod i stolte traditioner, fortællinger og samspillet mellem menneske og natur. Frisk luft føder klare tanker, og tiden tager en anden rytme. For rigtig mange gæster er Fanø derfor det helt rette sted at komme til kræfter og genvinde energien. Andre taber helt hjertet og slår sig ned permanent".
Den poetiske tekst skyldes det lokale turistbureau, og mange er faldet for teksten og øens uomtvistelige charme - heriblandt en 63-årig tysk kvinde fra Hamborg.
Hun er tilfreds med den smukke ø, men meget utilfredshed med de danske håndværkerpriser. I første omgang havde hun hyret en dansk håndværker til totalrenovering af sit sommerhus, men hun fandt ud af, at der var mulighed for at engagere billige polakker. Derfor smed hun den danske håndværker ud og hyrede i stedet tre billige polakker.
Men de havde ikke arbejds- og opholdstilladelse, så nu er politiet gået ind i sagen, skriver Nyhedsbrevet 3F.
Polakkerne fik ikke løn. Derimod bød den tyske kvinde på kost, logi og en gratis ferie, når de var færdige med ombygningen af sommerhuset.
Hun har forklaret, at håndværkerne blot var nogle polske venner, men "vennerne" havde ingen papirer, og var tydeligvis illegale.
Det er 3F, der har anmeldt sagen, og i dag var politiet ved at afhøre de implicerede via tolk.

-Hag

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder