UgensErhverv.dk

Fyrer dansk håndværker og hyrer polakker

Det bliver mere og mere almindeligt: Billige polakker erstatter danske håndværkere.

30-06-2005

"Midt i tidevandets rytme ud til Vesterhavet ligger Fanø. Allerede ombord på færgen fra fastlandet fornemmer man en særlig ro og fyldes med en glæde i forventningen om… Fanø.
Stemningen på Fanø er ganske unik og har rod i stolte traditioner, fortællinger og samspillet mellem menneske og natur. Frisk luft føder klare tanker, og tiden tager en anden rytme. For rigtig mange gæster er Fanø derfor det helt rette sted at komme til kræfter og genvinde energien. Andre taber helt hjertet og slår sig ned permanent".
Den poetiske tekst skyldes det lokale turistbureau, og mange er faldet for teksten og øens uomtvistelige charme - heriblandt en 63-årig tysk kvinde fra Hamborg.
Hun er tilfreds med den smukke ø, men meget utilfredshed med de danske håndværkerpriser. I første omgang havde hun hyret en dansk håndværker til totalrenovering af sit sommerhus, men hun fandt ud af, at der var mulighed for at engagere billige polakker. Derfor smed hun den danske håndværker ud og hyrede i stedet tre billige polakker.
Men de havde ikke arbejds- og opholdstilladelse, så nu er politiet gået ind i sagen, skriver Nyhedsbrevet 3F.
Polakkerne fik ikke løn. Derimod bød den tyske kvinde på kost, logi og en gratis ferie, når de var færdige med ombygningen af sommerhuset.
Hun har forklaret, at håndværkerne blot var nogle polske venner, men "vennerne" havde ingen papirer, og var tydeligvis illegale.
Det er 3F, der har anmeldt sagen, og i dag var politiet ved at afhøre de implicerede via tolk.

-Hag

Brochurer

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Dansk Håndværk peger på, at mængden af forskellige økonomiske ordninger med deraf følgende bureaukrati vokser uhæmmet

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Dansk Byggeri efterlyser en snarlig politisk afklaring om en langsigtet investeringsplan for infrastruktur

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

PVC Informationsrådet retter i et brev til Folketinget en skarp kritik af Miljøstyrelsens rapport ’Vurdering af potentialet for substitution af PVC indenfor specifikke produktområder’

Ny platform skal inspirere danske boligejere til at energirenovere

Ny platform skal inspirere danske boligejere til at energirenovere

Et partnerskab mellem 3byggetilbud.dk og Danske Bank skal gøre det lettere for husejeren at gennemskue gevinsterne ved at energirenovere netop deres bolig