UgensErhverv.dk

Ingen øst-håndværkere hos de private

Trods lange ventetider på danske håndværksfirmaer hyrer private forbrugere ikke østeuropæiske håndværkere til opgaverne.

28-06-2005

Der er i øjeblikket et par måneders ventetid på at få en håndværker til at sætte nyt køkken op eller lægge nyt tag. Men selv om det nok kan krible i fingrene på en ivrig boligejere for at få udført opgaven, når beslutningen først er taget, så venter man pænt på, at den danske håndværker får tid.

I en rundspørge som Dansk Byggeri har udført blandt 117 lokalforeningsformænd melder 91 %, at de ikke har erfaring med konkurrence fra udlandet.

Konklusionen er derfor, at omfanget af udenlandsk arbejdskraft hos private forbrugere ikke er særlig udbredt, og 85% af formændene anser heller ikke den potentielle konkurrence fra udlandet som en trussel.

- Meget peger derfor i retning af, at den store opmærksomhed på konkurrence fra de billigere udenlandske håndværkere, som har præget medierne i perioder, er overvurderet, siger afdelingschef Vibeke Gaardsholt fra Dansk Byggeri i en kommentar til undersøgelsen.

- Vores medlemmer ved godt, at der langt fra kun konkurreres på pris, men også på kvaliteten af det udførte arbejde. Et andet konkurrenceparameter er tryghed.
Det er både svært og dyrt at få erstatning, hvis det udenlandske firma, man har hyret, nægter at udbedre eventuelle fejl. Den tryghed, man får gennem Byggeriets Ankenævn, gælder kun, hvis håndværkeren er medlem af Dansk Byggeri, forklarer Vibeke Gaardsholt.

Ved udgangen af april var der 217 bygge- eller anlægsarbejdere ansat i Danmark via "Østaftalen", der sikrer, at østeuropæere ansættes under samme vilkår som danske.
I alt arbejder der 160.000 danskere i bygge- og anlægsbranchen.

- mir

Læs mere om Dansk Byggeris undersøgelse her

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Danske Byggecentre opfordrer til at adskille erhvervsuddannelserne. Selv de dygtigste håndværkere er afhængige af de merkantile uddannelser

Har du fået stjålet dit værktøj?

Har du fået stjålet dit værktøj?

En masse værktøj, som to litauiske mænd har stjålet i sidste uge, bliver nu fremlyst af politiet i Esbjerg- og Vardeområdet. Har man fået stjålet sit værktøj, kan man henvende sig til Varde Politi

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Beboerne i Boligbyggeriet ’Stævnen’ i nordsjællandske Snekkersten, der drives af boligselskabet Boliggården, blev i starten af februar evakueret. Sweco forklarer her hvorfor