UgensErhverv.dk

Ingen øst-håndværkere hos de private

Trods lange ventetider på danske håndværksfirmaer hyrer private forbrugere ikke østeuropæiske håndværkere til opgaverne.

28-06-2005

Der er i øjeblikket et par måneders ventetid på at få en håndværker til at sætte nyt køkken op eller lægge nyt tag. Men selv om det nok kan krible i fingrene på en ivrig boligejere for at få udført opgaven, når beslutningen først er taget, så venter man pænt på, at den danske håndværker får tid.

I en rundspørge som Dansk Byggeri har udført blandt 117 lokalforeningsformænd melder 91 %, at de ikke har erfaring med konkurrence fra udlandet.

Konklusionen er derfor, at omfanget af udenlandsk arbejdskraft hos private forbrugere ikke er særlig udbredt, og 85% af formændene anser heller ikke den potentielle konkurrence fra udlandet som en trussel.

- Meget peger derfor i retning af, at den store opmærksomhed på konkurrence fra de billigere udenlandske håndværkere, som har præget medierne i perioder, er overvurderet, siger afdelingschef Vibeke Gaardsholt fra Dansk Byggeri i en kommentar til undersøgelsen.

- Vores medlemmer ved godt, at der langt fra kun konkurreres på pris, men også på kvaliteten af det udførte arbejde. Et andet konkurrenceparameter er tryghed.
Det er både svært og dyrt at få erstatning, hvis det udenlandske firma, man har hyret, nægter at udbedre eventuelle fejl. Den tryghed, man får gennem Byggeriets Ankenævn, gælder kun, hvis håndværkeren er medlem af Dansk Byggeri, forklarer Vibeke Gaardsholt.

Ved udgangen af april var der 217 bygge- eller anlægsarbejdere ansat i Danmark via "Østaftalen", der sikrer, at østeuropæere ansættes under samme vilkår som danske.
I alt arbejder der 160.000 danskere i bygge- og anlægsbranchen.

- mir

Læs mere om Dansk Byggeris undersøgelse her

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter