UgensErhverv.dk

Stor aktør i nordisk satsning

Saint-Gobain køber byggematerialedistributøren Optimera Gruppen

27-06-2005

Saint-Gobain køber byggematerialedistributøren Optimera Gruppen

Saint-Gobain, der er Europas største byggematerialedistributør, vil nu satse endnu mere på det nordiske byggematerialemarked.

Den store franske industrikoncern, hvis byggematerialedivision i 2004 havde en omsætning på ca. 110 mia. kr. med over 3.300 forretninger i 20 lande, har netop købt Optimera Gruppen AS, Norges tredjestørste byggematerialedistributør, som ligeledes har en betydelig markedsposition i Sydsverige med i alt 95 forretninger i Norge og Sverige.

- Optimera Gruppen passer fint ind i Saint-Gobain, både i et geografisk og kulturelt perspektiv, da virksomhederne bygger på samme værdier og visioner, og vi har en fælles ambition for det nordiske marked. Vi ser betydelige vækstmuligheder i en branche, som er i en tidlig konsolideringsfase. Disse muligheder vil vi realisere sammen med den nuværende ledelse og organisation. Satsningen i Norden skal ske omkring Optimera og Montër, siger Franck Bruel, øverste leder i Saint-Gobain Nordic.

I Saint-Gobain Nordic indgår også Dahl International AB, som bl.a. omfatter Brødrene Dahl i Danmark og Norge. Hertil kommer bl.a. Isover.

Gennem købet af Montera indtager Saint-Gobain en bredere markedsposition på det skandinaviske marked for byggematerialer.

Optimera vil blive drevet som en selvstændig enhed i Saint-Gobain Nordic.

Opkøbet er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Optimera, der leverer til både gds’ere og professionelle, havde i 2004 en omsætningsvækst på 11 procent til 4,3 mia. norske kr. Der er 1.400 ansatte.

- Vore vækstambitioner kræver betydelige stordriftsfordele og yderligere finansiel styrke, og det har vi opnået med en ny ejer af Saint-Gobains kaliber. Vi kan introducere nye produkter og nye koncepter og bliver endnu mere konkurrencedygtige, og vi får øgede ressourcer til at nå vore vækstmål, siger koncernchef Harald Tyrdal, Optimera Gruppen.

Saint-Gobain er en af Europas største industrikoncerner med 173.000 medarbejdere i 46 lande med omsætning i 2004 på ca. 252 mia. kr., hvor byggematerialedivisionen stod for 43 procent af totalomsætningen.
-jhan

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Damage control på boligmarkedet

Damage control på boligmarkedet

Efter at boligpriserne ramte toppen i midten af 2022, er de nu næsten tilbage på niveau som i slutningen af 2020

Kontrol af social dumping sender næsten to milliarder i statskassen

Kontrol af social dumping sender næsten to milliarder i statskassen

Siden 2015 har indsatsen resulteret i opkrævninger for knap 1,9 milliarder kroner. Sidste år alene 300 millioner kroner

Stort tillæg: Bliv klædt på til Byggeri'23 i det nye nummer af BygTek

Stort tillæg: Bliv klædt på til Byggeri'23 i det nye nummer af BygTek

Få et komplet overblik over alle stande og læs om alt det nye på årets byggerimesse, som har været fem år undervejs