UgensErhverv.dk

Almene boliger i 250 år gammel gård

Forsøgsprojekt bringer livet tilbage til nedlagt landbrugsejendom.

27-06-2005

Den 250 år gamle firlængede landbrugsejendom Skødtgården i Vestrup ved Randers omdannes nu til 14 almene lejeboliger. Gården anvendes som så mange andre bygninger på landet ikke længere til sit oprindelige formål.

Randersegnens Boligforening er bygherre på projektet, der støttes af Nørhald Kommune og Fonden Realdania. Det er udviklet som et demonstrationsprojekt, der skal inspirere andre til at skabe nyt liv i landområder præget af fraflytninger.

Skødtgården er blevet nænsomt renoveret ud fra et ønske om at bibeholde så mange af bygningens oprindelige kvaliteter som muligt. Totalrådgiver på projektet, Exners Tegnestue, blev valgt på baggrund af en indbudt arkitektkonkurrence, og resultatet er ifølge Realdania blevet en arkitektonisk gennemarbejdet løsning.

Forsøgsbyggeri
For eksempel er der blevet tilføjet store vinduespartier, som skaber nye og spændende lysforhold, samtidig med at bindingsværk og gamle mursten er bibeholdt. Desuden genopføres gårdens stråtag, og bygningerne kommer derved til at fremstå autentisk i landskabet.

Realdania har givet støtte til projektet ud fra ønsket om at sætte fokus på at anvende ældre bevaringsværdige landejendomme på nye måder:

Projektets særlige karakter har gjort det muligt at gennemføre det som et såkaldt forsøgsbyggeri. Med tilladelse fra Byggefagligt Center i

Socialministeriet har arbejdet været tilrettelagt mere frit, end de almindelige regler for almen boligbyggeri tillader.

-tm, nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter