UgensErhverv.dk

Kunsten at vælge det rigtige tag

Et tag kræver mindst lige så mange overvejelser som ved valg af kunst til væggen, mener tagleverandør

21-06-2005

Et tag kræver mindst lige så mange overvejelser som ved valg af kunst til væggen, mener tagleverandør

Af Jørgen Hansen

En af de større tagleverandører er gået en utraditionel vej, da der skulle udarbejdes en ny brochure, hvor ideen bag brochuren er at drage en parallel mellem tagleverandøren, tagsten og kunst – en parallel, der dels skal højne kvalitetsopfattelsen af leverandørens tagsten, dels skal passe til personlig stil og temperament.

Det er Pro-File med hovedsæde i Rødekro, der på et forhandlermøde har præsenteret den nye brochure, som anskuer et byggemateriale, der til dels skal opfylde et synsmæssigt ja nærmest kunstnerisk indtryk og samtidig skal opfylde et yderst funktionelt krav som klimaskærm.

- Med den nye brochure fortæller vi vores kunder – herunder både forhandlere og slutbrugere, at et tag kræver mindst ligeså mange overvejelser, som når der skal vælges kunst til væggen. Den store forskel mellem kunst og tagsten ligger dog i, at tagstenene ikke kun bedømmes ud fra smag og temperament. Der er en ekstra dimension, der hedder funktionalitet, fortæller Poul Erik Martensen fra Pro-File A/S, der distribuerer Nibra tagstenene.

- Denne forskel belyser vi naturligvis også i brochuren, så både håndværkeren og kunden er rustet til at træffe et valg med omtanke, når der skal vælges tagsten, siger han.
Udover eneforhandlingen i Danmark af Nibra keramiktagsten har Pro-File også eneforhandlingen af Meta Zinco kobbertagrender og Hüttemann limtræ. Desuden forhandler handelsselskabet Rheinzink zinktagrender. Disse varer sælges og distribueres udelukkende gennem tømmerhandlere.

Den nye brochure beskriver mange af de elementer, man skal være opmærksom på ved valg af tagsten. Bl.a. ved hjælp af cases, hvor ’rigtige mennesker’ med konkrete renoveringer og overvejelser beskriver processen fra valg af tagsten til slutresultatet. De forskellige krav, man alt efter behov og temperament kan stille til et tag, gennemgås, og man får som kunde et godt indblik i, hvad man skal lægge til grund for sit valg.

I bund og grund en klimaskærm

- Vi håber med brochuren at kunne skubbe til folks opfattelse af tagsten som blot værende et tag, supplerer teknisk chef Mogens Christiansen og fortsætter:

- Tagsten skal udover det at leve op til mange forskellige smags- og stilarter i bund og grund fungere som klimaskærm, der beskytter mod sol, vind og al slags vejr. Derfor er det vigtigt, at man tager mange forskellige aspekter med i sit valg af tagsten og bruger den nødvendige tid til dette – nøjagtigt som når man skal finde det perfekte kunstværk til hjemmet. Det er den nye brochure et anderledes, men godt værktøj til, og den er spækket med eksempler, og et meget overskueligt farveskema, der kan give inspiration, siger Mogens Christiansen.

Nyt webprogram

Sammen med lanceringen af brochuren følger en ny opdateret hjemmeside. På den nye hjemmeside er det bl.a. muligt at lægge sit eget billede af et hus ind, hvorefter man kan skifte taget til Nibra tagsten efter eget valg.

- Med det nye meget kunde- og brugervenlige program giver vi vores kunder mulighed for at danne sig et godt indtryk af huset med et nyt tag, udtaler Mogens Christiansen og pointerer: - Kunden kan vælge både form, farve og overflade, og det er et meget brugervenligt program.

Sortimentet af Nibra tagsten med komplet tilbehør, Meta Zinco kobbertagrender, Rheinzink zinktagrender og Hüttemann limtræ lagerføres i Rødekro. Desuden lagerføres et stort program af tagtilbehør.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter