UgensErhverv.dk

SMV’ere parat til digital indberetning

Små og mellemstore virksomheder ser fordele ved at indberette digitalt til det offentlige.

20-06-2005

Langt de fleste små og store virksomheder er parat til at droppe papiret, hvis der skal kommunikeres med det offentlige. Det viser en ny undersøgelse som Håndværksrådet og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har udført i fællesskab blandt et udsnit af Håndværksrådets medlemmer.

Undersøgelsen viser, at virksomhederne ser flere fordele i at gå over til digitale indberetninger frem for at holde fast i papiret, der nemlig tid og penge at spare ved at indberette digitalt.

Der er dog stor forskel på virksomhedernes brug og erfaring med IT. Seks pct. af de adspurgte virksomheder bruger slet ikke IT, mens IT og digitale løsninger er en stor del af hverdagen hos de fleste.

Derfor efterspørger et flertal af virksomhederne flere digitale indberetninger fra det offentliges side både for at få erfaring med kommunikationsformen og for at høste flest mulige fordele ved effektiviseringen.

- Virksomhederne efterspørger flere digitale løsninger men også hjælp til det. Det er derfor vigtigt, at vi her og nu har viljen til at investere på det digitale område.
Vi har nu etableret det vidensgrundlag, der skal til, for at gøre de små og mellemstore virksomheder til verdens mest digitale. Det vil kunne blive en løftestang for innovation og produktivitetsforbedringer i de mange små og mellemstore virksomheder, siger Håndværksrådets formand Poul Ulsøe i en kommentar til undersøgelsen.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej