UgensErhverv.dk

Mod på det kinesiske marked

byggematerialeleverandøren Concepta venter i år vækst i omsætningen på 20-25%, hvor eksporten skal trække sin del.

16-06-2005

Byggematerialeleverandøren Concepta venter i år vækst i omsætningen på 20-25%, hvor eksporten skal trække sin del.


Af Jørgen Hansen

Endnu er forstudierne langt fra gjort færdige, men en af de større danske leverandører af køkken- og badelementer til gds-markedet er overbevist om, at der ligger store muligheder på det enorme kinesiske marked, og at en del af ekspansionsplanerne for de kommende år derfor skal omfatte netop Kina.

- Vi har handlet med kinesere gennem fem år, og jeg har selv under mine besøg i landet set, hvilke gigantiske muligheder der er. Jeg er overbevist om, at vi her kan få en stor afsætning, men belært af erfaringerne skal vi have gjort benarbejdet ordentligt først, inden vi giver os i kast med dette marked. Vi har tidligere forsøgt os i USA, og her brændte vi fingrene, fordi vi ikke var opmærksomme nok i forvejen og ganske enkelt ikke gjorde det godt nok. Eksempelvis fandt vi ud af, at de har et andet målesystem og en anden smag end her i Europa.

Det fortæller adm. direktør Frank Ankjær, Concepta, der har specialiseret sig i køkken- og badmøbler til gør-det-selv markedet samt til den professionelle håndværker, der ønsker hurtig levering.

- Vi ved, at kineserne ikke i samme grad som f.eks. danskere er gds’ere, for det er ofte professionelle, der står for indretningen af deres boliger. Hvor det i Danmark er slutbrugeren, der vælger de enkelte materialer, er der således et andet afsætningsmønster i Kina, og det skal vi nøje have afdækket og have de nødvendige kontakter, før vi kaster os ud i det, men jeg er sikker på, at det nok skal lykkes for os. Jeg håber således, at vi kan slutte forarbejdet i løbet af i år, siger Frank Ankjær, der også har kig på det store tyske marked.

- Tyskland har ikke første prioritet, for den tyske økonomi har jo gennem snart mange år været stagnerende år for år, men dette marked er da fristende, da det ligger tæt ved vores hovedlager her i Horsens. Samtidig er tyskerne vant til at købe dyre køkkener, og jeg tror, at vore byggematerialer, der ligger på et lavere niveau end det gængse i dag i Tyskland, vil falde i tyskernes smag, fortæller Frank Ankjær.

Klar til øget vækst

Han lægger ikke skjul på, at Concepta har mod på fortsat vækst og ekspansion. I år regner han med, at firmaet kan øge omsætningen med 20-25%, hvor eksporten skal trække sin del.

Tømmerhandler og byggemarkeder i Danmark står for den primære del af omsætningen, men specielt Sverige og også Norge, Færøerne, Island og Grønland er godt med.

- Eksporten udgør i dag omkring en femtedel af vores omsætning, og vi er klar til yderligere vækst. Vi søger bevidst at få en vis spredning i vores afsætning, så vi ikke er helt så afhængige af, hvordan det går for byggeriet i det enkelte land.

Fjerde udvidelse

Concepta sælger primært skabe i mindre serier. Det meste af produktionen er outsourcet til underleverandører i Tyskland, Slovenien, Rumænien, Italien, Spanien og Kina.

- Vi har stadig stigende efterspørgsel på vores produktsortiment, og så kan vi efterleve byggemarkedernes krav om ekstremt lav leveringstid, idet vi har dag til dag-levering. Det har så også betydet, at vi nu er gået i gang med firmaets fjerde udvidelse, idet vi er ved at få opført en lagerhal på 2500 m2. Når lagerhallen står færdig, råder vi over 6000 m2.

Det er nødvendigt, for nogle af vore leverandører har længere leveringstid, end vi selv har. Varerne går ind på lageret og samles i ordrer, inden de sendes ud til tømmerhandlerne og byggemarkederne.

Stor gds-besparelse

Når firmaet har oplevet stærkt stigende efterspørgsel, tror Frank Ankjær, at det skyldes mange forhold.

- En del af baggrunden er det produktsortiment og det koncept, vi har udviklet, og at vi hele tiden har udvidet sortimentet, så gds’eren kan få de materialer, han har behov for. Hertil kommer, at forbrugerne ønsker at investere flere penge i deres bolig. De mange bolig- og livsstilsprogrammer på tv er også med til at sælge flere køkkener og badeværelser. Herudover ønsker gds’erne at sætte deres personlige præg på det nye køkken eller bad. Overordnet set er der naturligvis den store besparelse. De gds’ere, der selv henter materialerne i tømmerhandlen eller byggemarkedet, selv kan samle og montere dem, sparer hen mod 30% i forhold til at få et professionelt firma til at stå for det, oplyser Frank Ankjær

Flot regnskab

Concepta blev flyttet ud fra Modulia i 1996 og grundlagt som et selvstændigt firma med ni medarbejdere.

- I dag er der i firmaet 41 ansatte, og i det seneste regnskabsår havde vi en trecifret millionomsætning. Vi er meget tilfredse, men det får os bestemt ikke til at hvile på laurbærrene, fastslår Frank Ankjær.

Concepta ejes af Gjedved Mølle Holding og BKF Holding.

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder