UgensErhverv.dk

Investeringsbølge i kontorlandskaberne

Kampen om de rigtige medarbejdere kræver moderne kontorer, der opfylder langt flere funktioner end i dag.

15-06-2005

Et kig i en krystalkugle ville for få år siden vise et billede af tusindvis af affolkede kontorer, der stod som golde ørkenlandskaber i takt med væksten i hjemmearbejdspladser.
Den fremtidsvision blev der ikke meget af, og i dag er der fokus på kontorets betydning for at tiltrække og skabe et funktionelt og kreativt rum for de rigtige medarbejdere, der afgørende for den succesrige virksomhed.

- Allerede nu ser vi de første tendenser til, at kontoret er et socialt rum og mødested i stedet for at være indrettet som de velordnede arbejdspladser, de fleste af os forbinder med ordet kontor. Funktioner fra hjemmet og fritiden er flyttet ind på arbejdspladserne; vaskeri i kælderen, bilvask på p-pladsen, motionsrum og servering af også morgen- og aftensmad i kantinen er blandt det, der kommer mere af.
Undersøgelsen viser, at medarbejderne mere end alt andet har brug for kontoret som et mødested, der skaber et socialt netværk, siger Nikolaj Hertel, adm. dir. for NCC Property Development, der har lavet en interviewundersøgelse blandt 100 virksomhedsledere i Norden om deres forventninger til fremtidens kontor.

En af undersøgelsens pointer er, at det er i udviklingen af dette fremtidige kontorlandskab, at virksomhedernes kamp om markedsandel skal stå. Hele 40 procent af nutidens kontorer er utidssvarende, og en tredjedel af de nordiske virksomheder planlægger derfor at omstrukturere kontorerne indenfor de næste to år.

- Vores undersøgelse viser, at det meget snart trækker op til et udskilningsløb mellem virksomheder i hele Norden. Der er vinder-virksomheder, som forstår at fokusere på arbejdsmiljøet for at opfylde medarbejdernes ønsker. Og så er der taber-virksomheder, der hænger fast i vanetænkningen om, at kontoret er et arbejdssted, siger Nikolaj Hertel.

- mir

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder