UgensErhverv.dk

Pihl & Søn´s underbetalte polakker

Først da fagforeningerne truede med konflikt, blev den polske arbejdskraft sendt hjem.

13-06-2005

E. Pihl & Søn A.S. er et af Danmarks ældste og største entreprenørfirmaer, der efter mange år i byggebranchen burde kende spillereglerne.
Men sådan forholder det sig åbenbart ikke.
Boligselskabet Teglværksgården i Helsingør er i hvert fald stærkt forargede over, at dele af en stor renoveringsopgave til 300 mill. kr. blev sendt videre til et polsk firma, der ikke vil tegne overenskomst.
"Vi har lavet en kontrakt med en stor og velrenommeret entreprenørvirksomhed og havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at der blev hyret underbetalt polsk arbejdskraft. Det er ikke os, der har fået arbejdet billigere. Der må være en entreprenør, der scorer fortjeneste på det her. Det er dybt kritisabelt, siger Palle Wørmann, formand for afdelingsbestyrelsen for bebyggelsen Borupgård 1 og hovedbestyrelsesmedlem i selskabsbestyrelsen, til Nyhedsbrevet 3F.
En faglig konflikt skulle være indledt i dag, men er nu aflyst, idet E. Pihl & Søn har afbrudt samarbejdet med det polske firma, og polakkerne er sendt hjem.
I de nordsjællandske byggefagforeninger, der sammen har forberedt konflikt mod det polske firma, undrer man sig over, at Pihl & Søn først reagerer nu, hvor blokaden var lige op over, mens man i boligselskabet er tilfredse med, at konflikten er løst, og at der atter bliver ro på byggepladsen.
"Men det kan vi alene takke fagforeningerne for. Pihl & Søn reagerede først, da firmaet så at sige havde kniven for struben", siger Palle Wørmann.

Det er ikke nyt for E. Pihl & Søn at benytte billig, udenlandsk arbejdskraft.
Under byggeriet af Operahuset benyttede man sig således af Davide & Knud - et firma, som lejer portugisere ud til danske arbejdspladser.
Dagbladet Politiken dokumenterede, at Davide & Knud er et dansk firma, der bruger Portugal som dækadresse for at omgås de danske skatteregler.
Arbejderne fra Portugal fik en timeløn på bare 20 kr., og det endte med, at Pihl & Søn måtte love, at portugiserne blev aflønnet med en timeløn på 125 kr. for hele den periode, de havde arbejdet.
I modsat fald havde de godt 400 håndværkere på byggeriet nedlagt arbejdet.

-Hag

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder