UgensErhverv.dk

Satsning på øget vækst

Målet for Ivarsson er en tredobling af omsætningen i Norge, Sverige og Finland indenfor et par år

13-06-2005

Målet for Ivarsson er en tredobling af omsætningen i Norge, Sverige og Finland indenfor et par år

Af Jørgen Hansen

En tredobling af markedsandelen i Norge, Sverige og Finland i løbet af blot et par år samtidig med, at den gode og stabile udvikling på hjemmarkedet fortsat sikres.

Det er målet i en ny fællesnordisk strategi, som er lagt hos Ivarsson & Co. A/S, og strategien indebærer samtidig, at virksomheden med hovedsæde i Rødekro søger en ny direktør, da Ivarssons nuværende direktør og ejer Klaus Kristensen selv kommer til at stå i spidsen for fremstødet.

- Vi har i dag egne selskaber i både Sverige, Norge og Finland, og det går rigtig godt, men vi mener, at der er et stort potentiale, hvor vi ved at styrke organisationen står bedre rustet til øget vækst, så jeg bliver nu selv stafet for at udbygge de øvrige nordiske markeder, hvor vi sælger her fra Rødekro. Det er den løsning, vi har fundet bedst, så i stedet for at vi skal finde tre nye i de tre nordiske selskaber, bliver jeg mere aktiv i de øvrige lande, at vi ansætter en ny direktør, der skal fastholde og udbygge den gode og stabile udvikling, vi har i Danmark. I dag står Sverige, Norge og Finland for 20-25 procent af den samlede omsætning, og vi satser på, at den i løbet af et par år kommer op på 50-60 procent.

Ivarssons idegrundlag er at forhandle innovative kvalitetsprodukter til byggeriet, og markedspositionen i Danmark er opbygget gennem de 25 år med Klaus Kristensen ved roret. I 1991 etablerede virksomheden sig i Norge, i 1990 i Sverige og sidste år blev alle aktierne overtaget i det finske selskab Innobuild, som indtil da havde været drevet sammen med en lokal partner.

Rekordresultat

I regnskabsåret 2004/05 har virksomheden øget sin omsætning væsentligt og opnået det hidtil bedste resultat. Det er Klaus Kristensens egen konstatering, da virksomheden har forskudt regnskabsår, og regnskabet offentliggøres først officielt til efteråret.

- Med markant vækst i ryggen er tidspunktet ideelt til at sætte yderligere fart i vores udvikling i de øvrige nordiske lande. Produktmæssigt har vi de bedste forudsætninger i form af en portefølje af veldokumenterede kvalitetsprodukter, og logistikmæssigt er vi fuldt konkurrencedygtige, siger Klaus Kristensen.

Han oplyser videre, at det er over hele linjen, at virksomheden er gået frem, og det er således både omkring tag- og facadeelementer samt brandsikre løsninger til byggeriet.

Begunstiget af storm

- Stormen i december gav dog betydelige ekstraordrer, så vores tagdel var begunstiget af vejrsituationen. Hvor orkanen i 1999 gik værst ud over det sydlige Jylland, Fyn og Sjælland, ramte decembers blæsevejr specielt Midtjylland og nord på i Jylland, hvilket gav ekstra travlhed for os, oplyser Klaus Kristensen.

Den nye direktør, der formentlig vil kunne tiltræde til september, kommer til at indgå i et tæt parløb med Klaus Kristensen, der bliver arbejdende bestyrelsesformand og fortsat primus motor i produkt- og projektudviklingen og fortsat efter organisationsændringen har sin base i det nybyggede domicil i Rødekro.Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Danske Byggecentre opfordrer til at adskille erhvervsuddannelserne. Selv de dygtigste håndværkere er afhængige af de merkantile uddannelser

Har du fået stjålet dit værktøj?

Har du fået stjålet dit værktøj?

En masse værktøj, som to litauiske mænd har stjålet i sidste uge, bliver nu fremlyst af politiet i Esbjerg- og Vardeområdet. Har man fået stjålet sit værktøj, kan man henvende sig til Varde Politi

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Beboerne i Boligbyggeriet ’Stævnen’ i nordsjællandske Snekkersten, der drives af boligselskabet Boliggården, blev i starten af februar evakueret. Sweco forklarer her hvorfor