UgensErhverv.dk

Demonstration mod løndumpning

To polske fagforeninger bakker TIB op i dag på Falster

07-06-2005

To polske fagforeninger bakker TIB op i dag på Falster

To polske fagforeninger, Solidaritet og Budowlani, deltager i dag, tirsdag, i en stor demonstration imod social dumping i Byskov på Falster.

De polske fagforeninger bakker op om TIB´s kamp for at få tegnet en overenskomst med det polske byggefirma Nova Bau fra Stettin, der har udstationeret 10-12 polske bygningsarbejder i Byskov.

Det polske firma renoverer en ejendom for skibsreder Tom Bringsværd, og de polske arbejdere betales med 45 kroner i timen.

- Firmaet og medarbejderne er velkommen, men vi kan ikke acceptere, at de undergraver danske løn- og arbejdsforhold. Derfor har vi i overensstemmelse med udstationeringsdirektivet og i overensstemmelse med praksis på det danske arbejdsmarked, stillet krav om, at Nova Bau tegner en overenskomst. Det ønsker virksomheden ikke. Derfor har vi en faglig konflikt i Byskov, siger bygningsgruppeformand Peter Hougård Nielsen, TIB.

Den 23. maj 2005 indledte TIB sammen med de øvrige fagforeninger i byggeriet konflikten mod Nova Bau, som ikke får megen støtte fra den polske fagbevægelse, der bakker op om den danske kamp.

Demonstrationen holdes tirsdag den 7. juni 2005, kl. 12.00-16.00 ved byggepladsen Klodskovvej 95, 4863 Eskilstrup på Falster.
-jhan


Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder