UgensErhverv.dk
300 kvadratmeter træhus med lavenergi

300 kvadratmeter træhus med lavenergi

Koster 150.000 kr. ekstra – men varmeregningen er meget lavere

31-05-2005

Koster 150.000 kr. ekstra – men varmeregningen er meget lavere

Tømrer Kim Nielsen, Slagelse, er den heldige ejer af et træhus på 300 m2 med lavenergi. Og han har selv konstrueret det.
En af hemmelighederne er, at dampspærren ikke gennembrydes mere end absolut nødvendigt. Og takket være en dobbelt vægkonstruktion med op til 400 mm isolering, solfangere på taget og luftcirkulationsanlæg kan huset fungere tilfredsstillende uden radiatorer og tilhørende varmeregning.

Huset er fra kælderen til første sal og loftet isoleret med 400 mm Isover Flex med en lambdaværdi på 37 mW/mK. Det er konstrueret med en dobbeltvæg bestående af to lag spærtræ med dampspærre imellem. Den bærende konstruktion i 45x195 mm spærtræ er fyldt med 200 mm isoleringsmateriale.
Inden for dampspærren er der et ekstra lag spærtræ på 45x95 mm fyldt med yderligere 100 mm isolering. Det bevirker ifølge Kim Nielsen, at der er plads til alle installationerne, og at der kan bores huller i væggen uden at nedsætte virkningen af isoleringen.
I husets skunk og hanebåndsloft er der brugt 400 mm isolering og i skråvæggene 300 mm.

Camouflerede solfangere
Når solen skinner, kan den opvarme husets første sal gennem de store tagvinduer. Men der fyres med træ i brændeovnen om vinteren.
Husets 280 liter varmtvandsbeholder opvarmes ved hjælp af solfangere. For det meste klarer de opvarmningen, men efter flere dage med overskyet vejr kan det være nødvendigt at tænde elvandvarmeren.
De seks solfangere er camoufleret mellem tagvinduerne, så man ikke udefra kan se forskel på solfangere og vinduer.
Huset har et luftcirkulationsanlæg, der sørger for maksimal udnyttelse af varmen fra brændeovnen og god udluftning. Anlægget bruger varmen fra udblæsningsluften til at opvarme den nye luft.

Varme: 4.800 kr. årligt
Kim Nielsen anslår, at huset bruger 3000 kilowatt-timer i el om året til vandvarmeren og ventilationsanlægget. Varmeudgiften ligger på ca. 4800 kr. om året.
Ifølge en undersøgelse foretaget af Dansk Fjernvarme i 2004 koster det gennemsnitligt 12.700 kr. om året at opvarme et dansk parcelhus med et tilsvarende varmeforbrug.
Kim Nielsen oplyser, at lavenergiløsningen har betydet en ekstra regning på 150.000 kr. i byggeomkostninger. Men med den lave rente på boliglån betyder det ikke meget i forhold til besparelsen på varmeregningen.

-tm

Brochurer

  • DUCO

    DUCO

    Markedsledende i afvandingsteknik

  • Global Tools

    Global Tools

    online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser

  • P.Olesen A/S

    P.Olesen A/S

    Nedbrydning og Miljøsanering

  • BG Byggros

    BG Byggros

    Calsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen

  • BOXIT

    BOXIT

    Få Xtra tid, når du flytter. Flyttebox / Flyttecontainer

  • Vika vinduer

    Vika vinduer

    Lad os gøre det sammen

  • Ejot Danmark

    Ejot Danmark

    Professionelle befæstigelse og fastgørelsesprodukter

  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlings-løsninger. Ideelt og kontrolleret klima

  • Ecophon

    Ecophon

    Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger

  • Ikast Design Doors

    Ikast Design Doors

    Individuel design og høj kvalitet til indvendige døre – dansk producerede

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder