UgensErhverv.dk

Parcelhus-producenter boomer

Voldsom vækst hos de største typehusproducenter, der nu matcher indtjeningen hos de største entreprenører.

30-05-2005

Boligpriserne har i lang tid haft kurs mod skyerne. Det kommer hele byggebranchen til gode, men især typehusfabrikanterne nyder godt af himmelturen. De største af fabrikanterne tjener endda rigtig godt både i kroner og ører og i forhold til omsætningen.

Den største danske typehusproducent, Lind og Risør, kan således notere sig for et før skat overskud på 93 mio. kr. for 2004 ud af en omsætning på 718 mio. kr. Det er en tredobling af overskuddet indenfor de sidste tre år.

Til sammenligning omsatte MT Højgaard, Danmarks største entreprenør, for lidt over 10 gange så meget i 2004, men fik kun et plus på 71 mio. på bundlinjen.

Næststørst på typehusmarkedet er Bülow og Nielsen Enfamiliehuse og her blev overskuddet på 22,8 mio. kr. ud af 300 mio. i omsætning. Hos Bülow og Nielsen kommer de gode tider endda særdeles belejligt, idet firmaet for tre år siden skrev regnskabstallene med rødt. Dengang indkasserede firmaet et underskud på 12 mio. kr.

Grunde er guld
Baggrunden for typehusfabrikanternes succes er de høje priser på brugte boliger, der kombineret med den lave rente gør det attraktivt for boligejerne at bygge egen bolig.
Kun manglen på byggegrunde sætter en alvorlig begrænsning på typehusproducenternes succes, og de der klarer sig bedst, er derfor dem der har sikret sig en ’beholdning’ af grunde, de kan udvikle.
Det er således en årsagerne til at det går så godt for Lind og Risør. Firmaet vurderer selv, at årets flotte resultat netop skyldes et løft i indtjeningen fra de stigende grundpriser.

- mir

Brochurer

 • BOXIT

  BOXIT

  Få Xtra tid, når du flytter. Flyttebox / Flyttecontainer

 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger

 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag

 • ALPHA Containers

  ALPHA Containers

  Alt i container, køb, leje, brugt, isoleret etc

 • Ikast Design Doors

  Ikast Design Doors

  Individuel design og høj kvalitet til indvendige døre – dansk producerede

 • Global Tools

  Global Tools

  online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen

 • Ejot Danmark

  Ejot Danmark

  Professionelle befæstigelse og fastgørelsesprodukter

 • anVærktøj

  anVærktøj

  Måleudstyr

 • Scangrip fra anVærktøj

  Scangrip fra anVærktøj

  Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder