UgensErhverv.dk

Danmark indtræder i Europan

Udvikler unge talenter inden for arkitektur og byplanlægning.

17-05-2005

Europan er et europæisk samarbejdsforum med fokus på udvikling af unge talenter inden for arkitektur og byplanlægning. Danmark indtræder nu i samarbejdet med oprettelsen af sekretariatet European Denmark i Dansk Arkitektur Center i København.

Som yngre arkitekt er det svært at få lov til at bygge, især byggerier i større skala. Den type opgaver går som regel til ældre og mere etablerede arkitekter og tegnestuer.

Europan blev oprettet i 1988 som et internationalt, europæisk samarbejde med fokus på at give yngre arkitekter under 40 år mulighed for at udvikle nye ideer og få konkrete byggeopgaver.

Det danske medlemskab igangsættes med midler fra Kulturministeriets nye designpulje og konkrete byggegrunde, som stilles til rådighed for danske Europan-konkurrencer, der arrangeres i samarbejde med landets kommuner og Fonden Realdania.

Europan udskriver en konkurrence hvert andet år. I år er det Europan 8 med det overordnede emne ’Europan Urbanity and Strategic Projects’. Hvert medlemsland stiller til konkurrencen et antal byggegrunde til rådighed, så unge, talentfulde arkitekter kan konkurrere om et konkret byggeri, der passer til grunden.

Oprettelsen af Europan Danmark udspringer af Kulturministeriets nye arkitekturpolitiske fokus på unge danske arkitekter og på eksportmarkedet. Fonden Realdania medvirker ved udvælgelsen af konkrete konkurrenceprojekter. Der bliver tale om et eller to projekter om året.

- tm

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder