UgensErhverv.dk
Danske arkitekter får baghjul - igen

Danske arkitekter får baghjul - igen

Engelsk arkitekt vinder konkurrence om Storstrøms Kunstmuseum.

13-05-2005

Engelsk arkitekt vinder konkurrence om Storstrøms Kunstmuseum.

Endnu engang må danske arkitekter se sig slået på hjemmebanen af udenlandske arkitekter i konkurrence om et prestigefyldt kulturbyggeri.

Det skete, da den engelske arkitekt Tony Fretton i går blev udpeget som vinder i den indbudte konkurrence om et nyt kunstmuseum i Storstrøms Amt ved herregården, Fuglsang, på Lolland.

Tidligere er udenlandske arkitekter udpeget til byggerier som Musikkens Hus i Ålborg, tilbygning til Ordrupgaard Kunstmuseum og koncertsalen i DR Byen.

- Tony Frettons projekt integrerer i en overbevisende artistisk tolkning konkurrencens forskellige problemstillinger. Projektet respekterer og styrker det gamle herregårdsanlæg, det bringer Fuglsang ind i en ny epoke baseret på treenigheden mellem kunst, kultur og natur, og det tilvejebringer nogle helt eminente udstillingsforhold for kunsten på Storstrøms Kunstmuseum, siger formand for dommerkomiteen Hans Jørgen Jensen.

Af danske arkitektfirmaer deltog: Lundgaard & Tranberg, Exner Tegnestue, Vihelm Lauritsen Arkitekter samt Fogh & Følner. Desuden deltog det schweiziske arkitektfirma, Gigon/Guyer.

Opførelsen af den nye bygning til Storstrøms Kunstmuseum begynder i sommeren 2006 og ifølge planerne indvies museet i efteråret 2007.

- nnBrochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder