UgensErhverv.dk
Danske arkitekter får baghjul - igen

Danske arkitekter får baghjul - igen

Engelsk arkitekt vinder konkurrence om Storstrøms Kunstmuseum.

13-05-2005

Engelsk arkitekt vinder konkurrence om Storstrøms Kunstmuseum.

Endnu engang må danske arkitekter se sig slået på hjemmebanen af udenlandske arkitekter i konkurrence om et prestigefyldt kulturbyggeri.

Det skete, da den engelske arkitekt Tony Fretton i går blev udpeget som vinder i den indbudte konkurrence om et nyt kunstmuseum i Storstrøms Amt ved herregården, Fuglsang, på Lolland.

Tidligere er udenlandske arkitekter udpeget til byggerier som Musikkens Hus i Ålborg, tilbygning til Ordrupgaard Kunstmuseum og koncertsalen i DR Byen.

- Tony Frettons projekt integrerer i en overbevisende artistisk tolkning konkurrencens forskellige problemstillinger. Projektet respekterer og styrker det gamle herregårdsanlæg, det bringer Fuglsang ind i en ny epoke baseret på treenigheden mellem kunst, kultur og natur, og det tilvejebringer nogle helt eminente udstillingsforhold for kunsten på Storstrøms Kunstmuseum, siger formand for dommerkomiteen Hans Jørgen Jensen.

Af danske arkitektfirmaer deltog: Lundgaard & Tranberg, Exner Tegnestue, Vihelm Lauritsen Arkitekter samt Fogh & Følner. Desuden deltog det schweiziske arkitektfirma, Gigon/Guyer.

Opførelsen af den nye bygning til Storstrøms Kunstmuseum begynder i sommeren 2006 og ifølge planerne indvies museet i efteråret 2007.

- nnSeneste nyt

Mest læste

Brochurer

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen

Byggearbejdere  i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Byggearbejdere i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet