UgensErhverv.dk

Spabad som standard

Seniorboliger introducerer badeværelset som rum til oplevelse og afslapning.

02-05-2005

Seniorboliger introducerer badeværelset som rum til oplevelse og afslapning

Af Niels Nielsen

I den nye boligbebyggelse Sydkajen på Nyborg Havn har spabad været standard i alle lejligheder. Bebyggelsen henvender sig specifikt til seniorer og introducerer badeværelset som et rum, der i stadig større grad anvendes til ophold med mulighed for oplevelse og afslapning.

Naturlig følge
Vandets beroligende egenskaber er nærværende både udendørs og indendørs i boligbebyggelsen Sydkajen i Nyborg.
Fra altanerne er der en storslået udsigt over Storebælt. Havudsigten skyller ind i alle boligens rum; og i boligblokken yderst på molen er det nærmest som at opholde sig på stranden en varm sommerdag.

Den afslappede stemning ved vandet fortsætter inde i lejlighedernes kerne, hvor det største af to badeværelser er indrettet med et stort spabad. En luksuriøs indretning, der fra starten har været standard i udbudet af de 28 andelslejligheder af byggeriets første to etaper.

- Sydkajens lejligheder er ekstraordinære i kraft af beliggenheden, og det afspejles i alle boligernes rum også badeværelset, fortæller direktør Ole Kronholm fra bygherren, Jyske Seniorbolig, om baggrunden for badeværelsets udformning.

- Indretningen af badeværelserne med spabad skal derfor ses som en naturlig følge af den komfort, der ellers præger lejlighedernes udformning med gulvvarme i alle rum og udgang til store altaner.

Gennemgående er spabadene i Sydkajen udformet som rektangulære kar. Vandet sættes i bevægelse dels af et lufttryk fra små dyser i bunden, og dels dyser i karrets sider, som udsender masserende vandstråler. I penthouselejlighederne er spabadet udformet som en hjørneløsning med en vifteformet plan.

Dampbad og sauna
Badeværelserne med spabade er i hovedparten af lejlighederne placeret midt i lejlighedens plan uden mulighed for udsyn og dagslys. Det er kun i de øverste penthouselejligheder, at badeværelset er lagt ud til facaden, så det er muligt også at nyde havudsigten, mens man slapper af i spabadet.

- Spabadene er en del af den ’wellness-bølge’, som er oppe i tiden også inden for andre områder, og for boligernes indretning vil det betyde, at badeværelset bliver et stadig vigtigere rum; og ser man frem i tiden, vil det igen blive moderne med sauna, og man vil også komme til at se badeværelser, hvor der er dampbad,’ forudser Ole Kronholm, der som bygherre tidligere har indrettet boliger med spabad i badeværelset, men Sydkajen-bebyggelsen er første gang, løsningen er standard i alle lejlighederne i det udbudte projekt.

billedtekster:
Faciliteterne i badeværelset spås at få en endnu større betydning i fremtiden og udover spabad også at rumme dampbad og sauna. - Arkivfoto: Gustavsberg.

Andelsboligerne yderst på molen i Nyborg Havn har alle to badeværelser, hvoraf det ene er udstyret med spabad. - Foto: Tom Bartho.

Spabadsmodellen, der findes i hovedparten af Sydkajens badeværelser, har luftventiler i bunden og vanddyser i siderne. - Arkivfoto: Danline

Brochurer

 • Viggo Bendz

  Viggo Bendz

  Alt til gravearbejdet!

 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag

 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger

 • Højgaards

  Højgaards

  Hydrauliske pumper

 • P.Olesen

  P.Olesen

  Nedbrydning og miljøsanering

 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger

 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima

 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Bæredygtig og rentabel regnvandsfaskine

 • Festool

  Festool

  Se det store udvalg af festool brochurer

 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

EjendomDanmarks administrerende direktør, Jannick Nytoft, roser det nye klimaudspil fra Dansk Industri, men samtidig peger han på, at der er plads til forbedringer.

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Utraditionel tømmerhandel blander sig med vækstkæmperne

Utraditionel tømmerhandel blander sig med vækstkæmperne

Østerbro Tømmerhandel Gruppen er netop nomineret til ’EY Entrepreneur Of The Year’, der er en af Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence

Boligminister vil have mange flere almene boliger

Boligminister vil have mange flere almene boliger

I dag tager boligminister Kaare Dybvad Bek første spadestik til 148 nye almene boliger i København og den slags byggeri vil han have meget mere af så vi får blandede boligområder med plads til alle