UgensErhverv.dk

Spabad som standard

Seniorboliger introducerer badeværelset som rum til oplevelse og afslapning.

02-05-2005

Seniorboliger introducerer badeværelset som rum til oplevelse og afslapning

Af Niels Nielsen

I den nye boligbebyggelse Sydkajen på Nyborg Havn har spabad været standard i alle lejligheder. Bebyggelsen henvender sig specifikt til seniorer og introducerer badeværelset som et rum, der i stadig større grad anvendes til ophold med mulighed for oplevelse og afslapning.

Naturlig følge
Vandets beroligende egenskaber er nærværende både udendørs og indendørs i boligbebyggelsen Sydkajen i Nyborg.
Fra altanerne er der en storslået udsigt over Storebælt. Havudsigten skyller ind i alle boligens rum; og i boligblokken yderst på molen er det nærmest som at opholde sig på stranden en varm sommerdag.

Den afslappede stemning ved vandet fortsætter inde i lejlighedernes kerne, hvor det største af to badeværelser er indrettet med et stort spabad. En luksuriøs indretning, der fra starten har været standard i udbudet af de 28 andelslejligheder af byggeriets første to etaper.

- Sydkajens lejligheder er ekstraordinære i kraft af beliggenheden, og det afspejles i alle boligernes rum også badeværelset, fortæller direktør Ole Kronholm fra bygherren, Jyske Seniorbolig, om baggrunden for badeværelsets udformning.

- Indretningen af badeværelserne med spabad skal derfor ses som en naturlig følge af den komfort, der ellers præger lejlighedernes udformning med gulvvarme i alle rum og udgang til store altaner.

Gennemgående er spabadene i Sydkajen udformet som rektangulære kar. Vandet sættes i bevægelse dels af et lufttryk fra små dyser i bunden, og dels dyser i karrets sider, som udsender masserende vandstråler. I penthouselejlighederne er spabadet udformet som en hjørneløsning med en vifteformet plan.

Dampbad og sauna
Badeværelserne med spabade er i hovedparten af lejlighederne placeret midt i lejlighedens plan uden mulighed for udsyn og dagslys. Det er kun i de øverste penthouselejligheder, at badeværelset er lagt ud til facaden, så det er muligt også at nyde havudsigten, mens man slapper af i spabadet.

- Spabadene er en del af den ’wellness-bølge’, som er oppe i tiden også inden for andre områder, og for boligernes indretning vil det betyde, at badeværelset bliver et stadig vigtigere rum; og ser man frem i tiden, vil det igen blive moderne med sauna, og man vil også komme til at se badeværelser, hvor der er dampbad,’ forudser Ole Kronholm, der som bygherre tidligere har indrettet boliger med spabad i badeværelset, men Sydkajen-bebyggelsen er første gang, løsningen er standard i alle lejlighederne i det udbudte projekt.

billedtekster:
Faciliteterne i badeværelset spås at få en endnu større betydning i fremtiden og udover spabad også at rumme dampbad og sauna. - Arkivfoto: Gustavsberg.

Andelsboligerne yderst på molen i Nyborg Havn har alle to badeværelser, hvoraf det ene er udstyret med spabad. - Foto: Tom Bartho.

Spabadsmodellen, der findes i hovedparten af Sydkajens badeværelser, har luftventiler i bunden og vanddyser i siderne. - Arkivfoto: Danline

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder