UgensErhverv.dk

Spabad som standard

Seniorboliger introducerer badeværelset som rum til oplevelse og afslapning.

02-05-2005

Seniorboliger introducerer badeværelset som rum til oplevelse og afslapning

Af Niels Nielsen

I den nye boligbebyggelse Sydkajen på Nyborg Havn har spabad været standard i alle lejligheder. Bebyggelsen henvender sig specifikt til seniorer og introducerer badeværelset som et rum, der i stadig større grad anvendes til ophold med mulighed for oplevelse og afslapning.

Naturlig følge
Vandets beroligende egenskaber er nærværende både udendørs og indendørs i boligbebyggelsen Sydkajen i Nyborg.
Fra altanerne er der en storslået udsigt over Storebælt. Havudsigten skyller ind i alle boligens rum; og i boligblokken yderst på molen er det nærmest som at opholde sig på stranden en varm sommerdag.

Den afslappede stemning ved vandet fortsætter inde i lejlighedernes kerne, hvor det største af to badeværelser er indrettet med et stort spabad. En luksuriøs indretning, der fra starten har været standard i udbudet af de 28 andelslejligheder af byggeriets første to etaper.

- Sydkajens lejligheder er ekstraordinære i kraft af beliggenheden, og det afspejles i alle boligernes rum også badeværelset, fortæller direktør Ole Kronholm fra bygherren, Jyske Seniorbolig, om baggrunden for badeværelsets udformning.

- Indretningen af badeværelserne med spabad skal derfor ses som en naturlig følge af den komfort, der ellers præger lejlighedernes udformning med gulvvarme i alle rum og udgang til store altaner.

Gennemgående er spabadene i Sydkajen udformet som rektangulære kar. Vandet sættes i bevægelse dels af et lufttryk fra små dyser i bunden, og dels dyser i karrets sider, som udsender masserende vandstråler. I penthouselejlighederne er spabadet udformet som en hjørneløsning med en vifteformet plan.

Dampbad og sauna
Badeværelserne med spabade er i hovedparten af lejlighederne placeret midt i lejlighedens plan uden mulighed for udsyn og dagslys. Det er kun i de øverste penthouselejligheder, at badeværelset er lagt ud til facaden, så det er muligt også at nyde havudsigten, mens man slapper af i spabadet.

- Spabadene er en del af den ’wellness-bølge’, som er oppe i tiden også inden for andre områder, og for boligernes indretning vil det betyde, at badeværelset bliver et stadig vigtigere rum; og ser man frem i tiden, vil det igen blive moderne med sauna, og man vil også komme til at se badeværelser, hvor der er dampbad,’ forudser Ole Kronholm, der som bygherre tidligere har indrettet boliger med spabad i badeværelset, men Sydkajen-bebyggelsen er første gang, løsningen er standard i alle lejlighederne i det udbudte projekt.

billedtekster:
Faciliteterne i badeværelset spås at få en endnu større betydning i fremtiden og udover spabad også at rumme dampbad og sauna. - Arkivfoto: Gustavsberg.

Andelsboligerne yderst på molen i Nyborg Havn har alle to badeværelser, hvoraf det ene er udstyret med spabad. - Foto: Tom Bartho.

Spabadsmodellen, der findes i hovedparten af Sydkajens badeværelser, har luftventiler i bunden og vanddyser i siderne. - Arkivfoto: Danline

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.

 • DUCO

  DUCO

  Markedsledende i afvandingsteknik

 • DM&E

  DM&E

  DM&E Kloakmestergaranti

 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z

 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima

 • VinduesPladsen

  VinduesPladsen

  Vinduer, døre, trapper og kviste

 • Lind & Risør

  Lind & Risør

  Fra Typehus til Drømme Villa

 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning

 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Bæredygtig og rentabel regnvandsfaskine

 • Phønix Tag

  Phønix Tag

  Med mere end 100 års erfaring ved vi det meste om tagpap

Kapitalfondsindgreb rammer alligevel ikke andelsboliger

Kapitalfondsindgreb rammer alligevel ikke andelsboliger

Regeringen og venstrefløjen har sammen med Dansk Folkeparti brugt vinterferien på at finde frem til den endelige aftale om et indgreb mod kapitalfondes kortsigtede investeringer i udlejningsejendomme. Og der er lyttet til kritikken

Gør den nye brandnorm spiselig for entreprenørerne

Gør den nye brandnorm spiselig for entreprenørerne

Den 6. marts træder den ny brandnorm i kraft. Det nye regelsæt trækker tænder ud blandt entreprenørerne, som flokkes om korte kurser. Øland har allerede afholdt 15 velbesøgte kurser landet over

Viden om grøn omstilling bør være gratis

Viden om grøn omstilling bør være gratis

Flere aktører leverer viden til byggeriet om, hvordan man bygger korrekt og undgår fejl. Desværre skal man betale for den, selv når den er produceret af offentlige institutioner, og det bremser bæredygtigt byggeri, mener Konstruktørforeningen

Nye visioner for store områder i Esbjerg

Nye visioner for store områder i Esbjerg

Der er netop udpeget en vinder af konkurrencen om en ny helhedsplan for banegårdsområdet og Museumspladsen i Esbjerg