UgensErhverv.dk

Trælastoplevelse for hele familien

Tømmerhandel i helt nye omgivelser med byggecenter, drive-in-haller, dagligvareforretning, cafe og idecenter

29-04-2005

Tømmerhandel i helt nye omgivelser med byggecenter, drive-in-haller, dagligvareforretning, cafe og idecenter

Af Jørgen Hansen

Efter flere års god vækst, hvor logistikken i dagligdagen efterhånden skabte store udfordringer, gik Værebro Tømmerhandel i gang med et større projekt med ny- og ombyggerier, hvor kunderne netop er blevet præsenteret for de helt nye omgivelser, som samtidig præsenterer en række nyskabelser i branchen.

- Det er et projekt til et tocifret millionbeløb, hvor vi brugte lang tid på planlægningen, og vi kan da glæde os over, at mange kolleger allerede har givet udtryk for, at det her er virkelig gennemtænkt, fortæller adm. direktør Kim Hansen.

Han lægger samtidig vægt på, at tømmerhandelen med projektet har ønsket at være banebrydende og lidt anderledes, da det har været og fortsat er grundstenen hos Værebro Tømmerhandel A/S, lige siden den nuværende bestyrelsesformand Tom Kristensen startede firmaet i 1973 med tilbud om at sætte lofter op for folk til en fast pris pr. kvadratmeter inkl. materialer.

Banebrydende

- Nu er der naturligvis ikke så meget nyt i, at en tømmerhandel får et stort byggecenter, men derimod er der tre forhold, som efter min mening er banebrydende i branchen. Det er for det første, at vi nu har formået at ændre ind- og udkørselsforholdene, så tung og let trafik er adskilt. Jeg tror, at det tidligere har været et irritationsmoment for mange, at det ikke var tilfældet, så alle måtte køre samme vej. Hertil kommer, at vi har tre drive-in-haller, hvor det er nemt og hurtigt at handle, og yderligere har vi fået en dagligvareforretning og en cafe, siger Kim Hansen.

Der er opført et nyt Råd&Dåd Byggecenter på 2100 m2, nyt idecenter på 500 m2, en ny køkken- og badudstilling på 500 m2, lager på 300 m2 med fliser, gulve og køkkener og en 500 m2 stor håndværkerafdeling, Proffen, hvortil kommer dagligvareforretningen med 600 varenumre, cafeområdet, hvor der er legeplads, samt en web-shop med udstilling.

Totalramme

- Vi mener, det skal være en oplevelse for hele familien at gå i et byggecenter, så det ikke kun er mor og far, der føler, at de får noget ud af det, men også børnene. Samtidig skal alle kunder, altså både gds’ere og håndværkere, føle, at det er nemt at handle her, at de kan finde de varer, de har behov for, og at service og rådgivning sker på et højt niveau. De skal også føle det rart forstået på den måde, at her er god plads, så kunderne ikke ’klumpes’ sammen. Kunderne skal således opleve en totalramme inden for bygge-, bolig- og inspirationsområdet. Hvis alle disse faktorer er til stede, skal kunderne nok komme igen, fastslår Kim Hansen.

- På tømmerpladsen har vi brugt mange resurser på, at kunderne kan opleve det nemt og hurtigt at handle i drive-in-hallerne, og vi har nu et ekspeditionskontor placeret centralt for hallerne, hvor man kan få vejledning til, hvor varerne er, og man kan betale enten kontant eller få noteret på konto. Samtidig er udvalget udvidet, så det dækker de flestes behov.

- I cafeen, hvor der samtidig er indrettet legeplads, er det muligt for kunderne i ro og mag at tænke projekterne igennem, inden beslutningen om et køb tages, ligesom kaffen kan indtages i vores web-shopudstilling, hvor man har mulighed for at se de varer, som vi ikke har udstillet i selve forretningen, hvorefter de ønskede varer kan bestilles. I idecentret er det muligt at blive inspireret, få afklaret eventuelle spørgsmål fagligt og få beregnet et tilbud. Hvis planerne går i retning af et nyt køkken, bad, brusehjørne eller nye fliser, har vi nu en stor afdeling med disse produkter.

- Tæt ved tømmerhandelen har vi samtidig en stor udstilling af carporte, udestuer, grillhytter og bjælkehytter, så vi også kan dække behovet, hvis ønskerne går i den retning, oplyser Kim Hansen.

Nyt samarbejde

Dagligvareforretningen er også tiltænkt professionelle kunder og åbner derfor allerede kl. 6.30. Det hænger sammen med, at tømmerhandelen har oplevet et ønske hos håndværkerne om, at de kunne få de fornødne dagligvarer som brød, pålæg, sodavand/øl, avis m.v., inden de skal ud til den aktuelle byggeopgave, så de slipper for at skulle finde en eller anden forretning undervejs.

Til håndværkerkunderne har Værebro Tømmerhandel fået indrettet en ny Proffen-forretning, som dækker netop disse kunders behov.

Desuden er der indgået et nyt samarbejde med det store udlejningsfirma Ramirent, der er landsdækkende med et bredt og varieret sortiment, hvilket kan komme såvel privat- som håndværkerkunder til gavn.

Klar til øget vækst

Værebro Tømmerhandel er med årene blevet et stort foretagende, hvor der i dag er 90 fagligt uddannet ansatte og 20 deltidsansatte.

- Det har været en større proces at få dette store projekt gennemført først med selve planlægningen og så med byggerier, hvor vejrforholdene heldigvis var nogenlunde, så ny- og ombyggerierne har kunnet gennemføres relativt hurtigt, om end vi ikke blev helt færdige til den planlagte åbningsweekend, hvor vi havde mange gode tilbud og flere tusinde kunder. Nu kan vi glæde os over, at det er blevet langt lettere i de nye omgivelser at få logistikken til at hænge sammen i det daglige.

- Vi føler for alvor, at vi står endnu bedre rustet til fremtiden med yderligere fremgang i antallet af kunder, så vi kan fastholde og gerne fortsætte den vækst, som vi har haft i de senere år, udtaler Kim Hansen.

Brochurer

Kritisk trængsel på Lillebæltsbro afhænger af Kattegatforbindelse

Kritisk trængsel på Lillebæltsbro afhænger af Kattegatforbindelse

Fast forbindelse mellem Als og Fyn og/eller en Kattegatforbindelse vil begge have mulighed for at aflaste Lillebæltsbroen for dele af den gennemkørende trafik

Miljøministeren: Lovende partikelfilter til brændeovne

Miljøministeren: Lovende partikelfilter til brændeovne

I boliger forsynet med varmepumpe vil brændeovnen være et godt supplement i de kolde perioder

Mursten over metroen på Frederiksberg

Mursten over metroen på Frederiksberg

Et sjældent nyt kapitel er føjet til Frederiksberg Allés historie med godt 30 lejligheder, butikker, madboder og cafeer omgivet af ca. 10.000 metrorejsende om dagligt

Moduler genanvendes til dagpleje

Moduler genanvendes til dagpleje

I ABC Pavilloners produktion i Engesvang omdannes tidligere undervisningsfaciliteter fra teknisk skole i Silkeborg til en dagpleje i Hedensted