UgensErhverv.dk

Massive investeringer i byfornyelse

Aktiv boligpolitik bryder den negative, sociale arv, mener Rasmus Prehn fra Socialdemokraterne.

18-04-2005

Af folketingsmedlem Rasmus Prehn, Socialdemokraterne

Som nyt medlem af Folketingets boligudvalg ser jeg frem til at komme i gang med de mange spændende, boligpolitiske udfordringer, der venter forude.

Boligpolitikken er af afgørende betydning. Måden, vi bor på, har stor betydning for vores hverdag, vores sociale muligheder og vores videre udvikling. En aktiv boligpolitik er en god vej til at skabe beskæftigelse, bryde den negative sociale arv og til at sikre, at alle har en tryg og god hverdag.

Jeg vil især arbejde for, at vi igen får gang i by- og boligfornyelsen. Vi kender succesen fra blandt andet min hjemby Aalborg, hvor man eksempelvis forvandlede mørke og triste baggårde til grønne og hyggelige fællesarealer.

Byfornyelsen medvirker også til at afhjælpe de ghettoproblemer, flere af vores større byer lider under. Regeringen har desværre vist sig uvillig til en effektiv indsats på dette område. Ved at gennemføre egentlige kvarterløftsprojekter kan vi hjælpe de mange, der er fanget i boligområder, hvor fysisk og socialt forfald er en del af hverdagen.

Jeg vil arbejde for massive investeringer i by- og boligfornyelse. En investering af den art vil, udover at sikre en tiltrængt renovering af vores boliger, veje og anlæg, få flere i arbejde. Regeringens besparelser skal stoppes, og vi skal igen have gang i byfornyelsen og kvarterløftsprojekterne.

Rasmus Prehns personlige præsentation: ’Jeg er født i 1973 og uddannet cand.scient.soc. Gift med Heidi, far til to døtre. Medlem af Folketinget siden februar 2005.
Jeg har været sekretariatsleder i Mindscope. Desuden har jeg været byrådsmedlem i Aalborg 2001-2005. I mit virke som byrådsmedlem har jeg beskæftiget mig en hel del med by- og boligpolitik.’

Brochurer

Voldsom udvidelse af lovlig overvågning på gader og stræder

Voldsom udvidelse af lovlig overvågning på gader og stræder

'Big Brother' samfundet er ikke langt væk I et svar til Folketingets Retsudvalg afslører justitsminister Nick Hækkerup, at regeringens planer om øget overvågning vil få vidtrækkende følger for befolkningen.

Dinesen introducerer nyt lamelopbygget gulv i 3-lags massiv eg

Dinesen introducerer nyt lamelopbygget gulv i 3-lags massiv eg

SPONSORERET INDHOLD: Dette forår er Dinesen stolt over at tilføje endnu et lag til firmaets højkvalitets trægulve. Et produkt i smuk symbiose med Dinesens vision: Dinesen Layers Eg

Det tager 13 år: Øresundsbroen skal males

Det tager 13 år: Øresundsbroen skal males

Den danske malerleverandør AcryMatic Coating skal levere den miljøvenlige maling, der skal dække Øresundsbroens 300.000 m2

’Grøn’ drejebog bag CO2-reduktion

’Grøn’ drejebog bag CO2-reduktion

Med afsæt i energiaftalen mellem Danske Tegl og Energistyrelsen er det lykkedes teglvirksomheden Egernsund Wienerberger at nedbringe CO2-emissionen yderligere