UgensErhverv.dk

Europas største gokart-center

Indendørs racerbane på 1.000 meter på vej i Århus

08-04-2005

Det første spadestik er taget til Europas – eller måske verdens største gokart-center i Hasselager syd for Århus i en 9.000 kvm. stor bygning, som indtil for nylig fungerede som en indendørs fodboldhal.

Allerede om tre måneder vil den store hal være omdannet til ét stort racer-center, hvor selve banen bliver op til 11 meter bred og med en belægning af asfalt, som svarer til baner udendørs. Det betyder, at op mod 30 gokarts kan deltage i samme løb.

Bag projektet står Nikolaj Linde og Peter Skjødt-Jacobsen, som for et par år siden købte Århus Gokart Center i Viby med en bane, som blot er 300 meter lang, men nu har sat alle deres sparepenge i det nye projekt. Duoen har endnu ikke hørt, at der skulle være et større center i verden, end det de nu er i gang med at bygge op.

Små Formel 1-racere
Både i forhold til banens opbygning og de racere, der skal køres i, er der trukket på solide kræfter. Således er langsider og sving lagt i hænderne på den tyske motorsports-legende Klaus Fritzinger, som bl. a. har designet den tyske Formel 1-kører Michael Schumachers gokart-hal i Tyskland, ligesom racerne hører til den nyeste typer gokarts, fremstillet specielt til den århusianske bane og udformet som mini-udgaver af Formel 1-biler. Banen bliver også fleksibel, så både længde og sværhedsgrad kan justeres.

Centret henvender sig til alle – private, firmaer og foreninger, men den danske elite af gokart-kørere har også vist interesse for at træne på banen om vinteren.

I hallen er der på 600 kvm. reserveret plads til en restaurant, konferencerum og bar med udsigt over banen.

Prisen for det nye gokart-center er ikke offentliggjort, men det skønnes, at skulle et tilsvarende center bygges op fra bunden, vil det koste omkring 60 mio .kr.
krus-

Brochurer

Afgiften på grus og sten forhøjes 11 procent

Afgiften på grus og sten forhøjes 11 procent

Det er nok de færreste i byggesektoren, der har været opmærksomme på, at regeringens finanslov også rammer byggesektoren på afgiftsområdet, idet råstofafgifterne står til en klækkelig forhøjelse.

Nyt hæfte gør håndværk til et sjovt fag i skolen

Nyt hæfte gør håndværk til et sjovt fag i skolen

I et nyt inspirationshæfte kan lærere hente ideer til undervisningsforløb i det obligatoriske fag håndværk og design - og blive klogere på nye alliancer med museer og erhvervsskoler

Carlsberg Byens største domicil

Carlsberg Byens største domicil

I dag afholdes rejsegilde på Emil Christian Hansen Hus, der kommer til at danne ramme om it-virksomheden Vismas nye hovedkontor i København

Mangelfuldt kendskab til vigtig garanti

Mangelfuldt kendskab til vigtig garanti

En omfattende undersøgelse viser store huller i danskernes indsigt i, hvordan de er dækket af henholdsvis garanti og købeloven