UgensErhverv.dk

Europas største gokart-center

Indendørs racerbane på 1.000 meter på vej i Århus

08-04-2005

Det første spadestik er taget til Europas – eller måske verdens største gokart-center i Hasselager syd for Århus i en 9.000 kvm. stor bygning, som indtil for nylig fungerede som en indendørs fodboldhal.

Allerede om tre måneder vil den store hal være omdannet til ét stort racer-center, hvor selve banen bliver op til 11 meter bred og med en belægning af asfalt, som svarer til baner udendørs. Det betyder, at op mod 30 gokarts kan deltage i samme løb.

Bag projektet står Nikolaj Linde og Peter Skjødt-Jacobsen, som for et par år siden købte Århus Gokart Center i Viby med en bane, som blot er 300 meter lang, men nu har sat alle deres sparepenge i det nye projekt. Duoen har endnu ikke hørt, at der skulle være et større center i verden, end det de nu er i gang med at bygge op.

Små Formel 1-racere
Både i forhold til banens opbygning og de racere, der skal køres i, er der trukket på solide kræfter. Således er langsider og sving lagt i hænderne på den tyske motorsports-legende Klaus Fritzinger, som bl. a. har designet den tyske Formel 1-kører Michael Schumachers gokart-hal i Tyskland, ligesom racerne hører til den nyeste typer gokarts, fremstillet specielt til den århusianske bane og udformet som mini-udgaver af Formel 1-biler. Banen bliver også fleksibel, så både længde og sværhedsgrad kan justeres.

Centret henvender sig til alle – private, firmaer og foreninger, men den danske elite af gokart-kørere har også vist interesse for at træne på banen om vinteren.

I hallen er der på 600 kvm. reserveret plads til en restaurant, konferencerum og bar med udsigt over banen.

Prisen for det nye gokart-center er ikke offentliggjort, men det skønnes, at skulle et tilsvarende center bygges op fra bunden, vil det koste omkring 60 mio .kr.
krus-

Brochurer

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

I efterårets første uge overlevede en 35 årig håndværker et fald på over tre meter. Et overset hul kan give alvorlige kvæstelser eller i værste tilfælde føre til dødsfald, advarer Arbejdstilsynet

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Projektet 'Tømmergraven' tager sin beliggenhed på DSB'’s gamle færgeleje seriøst; arkitekturen er nordisk og maritim

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Materialekampen mellem træ og beton raser i disse dage. Men måske skulle vi ikke være så sort/hvide i vores materialesyn, lyder det fra to direktører i branchen