UgensErhverv.dk

Vækst i byggeri bag tremmer

Regeringsbeslutning har sat gang i byggeriet af fængsler.

08-04-2005

Regeringsbeslutning har sat gang i byggeriet af fængsler

Det er kommet gang i den specielle byggeopgave at opføre boliger til dømte personer - også kaldet fænglselsbyggeri, siden VK-regeringen og Dansk Folkeparti 2. marts 2004 besluttede at udvide kapaciteten i de danske fængsler med 175 pladser.

Senest er statsfængslet i Jyderup udvidet med næsten 50 procent, så der nu er plads til 162 indsatte i stedet for de hidtige 112.

Ud over Jyderup er statsfængslerne i Renbæk (Sønderjylland) og Kragskovhede (Nordjylland) udvidet med hver 50 pladser. Derudover er der etableret en særligt sikret arrestafdeling i Politigårdens Fængsel i København.

Det nye fængselsafsnit i Jyderup er indrettet som et åbent fængsel, hvoraf de 12 celler i den ene bygning anvendes som sikre arresthusceller. Kendetegnende for tilbygningen er en fleksibel indretning, der rummer mulighed for omdannelse til et lukket fængsel.

Fængselstilbygningen i Jyderup er opført af MT Højgaard med Alex Poulsens Arkitektkontor som arkitekt og totalrådgiver.

- nn

Brochurer

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

EjendomDanmarks administrerende direktør, Jannick Nytoft, roser det nye klimaudspil fra Dansk Industri, men samtidig peger han på, at der er plads til forbedringer.

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Utraditionel tømmerhandel blander sig med vækstkæmperne

Utraditionel tømmerhandel blander sig med vækstkæmperne

Østerbro Tømmerhandel Gruppen er netop nomineret til ’EY Entrepreneur Of The Year’, der er en af Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence

Boligminister vil have mange flere almene boliger

Boligminister vil have mange flere almene boliger

I dag tager boligminister Kaare Dybvad Bek første spadestik til 148 nye almene boliger i København og den slags byggeri vil han have meget mere af så vi får blandede boligområder med plads til alle