UgensErhverv.dk

Den forsvundne skorsten

Ingen spor efter tyveri af 10 meter lang stålskorsten fra Grenaa Havn.

01-04-2005

Ingen spor efter tyveri af 10 meter lang stålskorsten fra Grenaa Havn.


Af Lars Solberg


- Jah, det er jo ikke lige det, man regner med, siger Jørgen Kroer på drævent jysk til spørgsmålet om, hvordan det var at opdage tyveriet af sin stålskorsten.
Skorstenen er dog ikke fra Jørgen Kroers eget hus. Den stjålne er en afmonteret og meget stor model, der er godt 10 m lang, 40 cm i diameter og vejer omkring 5-600 kg.

Stålskorstenen blev i begyndelsen af marts måned fjernet fra Jørgens Kroers firmas grund i Erhvervsparken ved havnen i Grenaa. Hans virksomhed, JK Maskinteknik ApS, har tidligere holdt til på grunden og er nu flyttet, men firmaet har stadig en række effekter liggende på grunden.
JK Maskinteknik bygger og reparerer maskiner til blandt andet skibe i Grenaa.

Faldt over den
Gennem tiden har Jørgen Kroer opkøbt en række forskellige effekter. En dag faldt han over den store skorsten, som en virksomhed ikke kunne bruge mere. Han købte den som en investering til muligt videresalg.

Men det var ikke sådan lige at sælge en 10 m lang skorsten. Så han lagde den på sin firmagrund ved havnen, hvor den kunne vente på en køber.

Han havde håbet at kunne få omkring 30.000 kr. for den, da det er en velholdt industriskorsten med en rustfri kappe på.
Men sådan gik det ikke.
Da han i starten af marts skulle ned og hente noget på grunden, opdagede han, at skorstenen var væk.

Undrer sig
- Jeg har før fået stjålet ting - som et gear til skibsmotor og andet, men at nogen kunne finde på at stjæle en stor skorsten, havde jeg ikke lige regnet med, fortæller han.

Jørgen Kroer undrer sig over tyveriet, da det umiddelbart virker fysisk meget besværligt.

- Når vi har flyttet den, har vi været nødt til at bruge en lastbil med kran, da skorstenen både er tung og svær at håndtere. Så det må tyvene jo også have gjort, siger han.

Virksomhedsgrunden var ikke hegnet ind, men alligevel er et tyveri af en 10 m lang skorsten lidt af en udfordring. Og der kan heller ikke være så mange penge i det, mener han.

- Hvis de kan sælge den som skorsten, kan den vel give nogle penge, men det bliver svært. Og som skrot kan den vel kun indbringe nogle få tusinde kroner, siger han.

Der er endnu ikke nogen spor i sagen om den forsvundne skorsten.

Brochurer

Staten vil stramme brugen af arbejdsklausuler

Staten vil stramme brugen af arbejdsklausuler

Beskæftigelsesministeren afventer redegørelser fra alle ministerier omkring brugen af arbejdsklausuler og kontrollen af disse

’Black Hverdag’ venter i efteråret

’Black Hverdag’ venter i efteråret

Danmarks Statistiks inflationstal for juli blev på +0,5 procent mod 0,3 procent i juni og 0,0 procent de foregående måneder. Til sammenligning landede inflationen i hele 2019 på +0,8 procent

Grøn omstilling bliver ikke gratis

Grøn omstilling bliver ikke gratis

Det kræver kloge investeringer, og derfor bør man ikke mindst se på, hvordan vi nedsætter behovet for energi

Genskaber landsbystemning i nyt boligområde

Genskaber landsbystemning i nyt boligområde

Arkitekterne Cornelius Vöge har netop afleveret tegnestuens første boligprojekt i hjembyen Roskilde. Det nye boligområde Hyrdehøj Husene skal genskabe stemningen fra landsbysamfundene