UgensErhverv.dk

Ny stor bygge-organisation

I april lanceres AEEBC med 250.000 europæiske byggeeksperter

30-03-2005

I april lanceres AEEBC med 250.000 europæiske byggeeksperter

De pan-europæiske organisationer AEEBC og ECBP har besluttet at gå sammen og danne en af Europas største organisationer inden for byggeområdet med navnet AEEBC.

Organisationen, som officielt bliver lanceret i april i Bruxelles, vil bestå af omkring 250.000 eksperter inden for byggeri og ejendomme fra ti europæiske lande. Konstruktørforeningen, der var med til at stifte ECBP i begyndelsen af 90’erne, har spillet en afgørende rolle i forbindelse med fusionen.

Den nye organisation vil søge indflydelse på områder som gensidig anerkendelse og fri bevægelighed, ligesom den vil rådgive EU-Kommissionen om emner som energi, bæredygtig udvikling, byfornyelse og bygningers brandsikkerhed.

AEEBC repræsenterer en lang række byggetekniske eksperter fra hele Europa, som alle arbejder indenfor samme område, men med forskellige titler: Arcitectos Tecnicos, Bygningskonstruktører, Construction Managers, Building Surveyors, Building Experts, Geometri og Building Engineers.

- Fusionen kan give os endnu bedre mulighed for at hjælpe konstruktører, som vil til udlandet, men det vil også give en markant øget indflydelse på lovgivningsarbejdet i EU, siger tidligere generalsekretær for ECBP, bygningskonstruktør Jacob Ravn Thomsen fra Konstruktørforeningen.
-jhan

Brochurer

Staten vil stramme brugen af arbejdsklausuler

Staten vil stramme brugen af arbejdsklausuler

Beskæftigelsesministeren afventer redegørelser fra alle ministerier omkring brugen af arbejdsklausuler og kontrollen af disse

’Black Hverdag’ venter i efteråret

’Black Hverdag’ venter i efteråret

Danmarks Statistiks inflationstal for juli blev på +0,5 procent mod 0,3 procent i juni og 0,0 procent de foregående måneder. Til sammenligning landede inflationen i hele 2019 på +0,8 procent

Grøn omstilling bliver ikke gratis

Grøn omstilling bliver ikke gratis

Det kræver kloge investeringer, og derfor bør man ikke mindst se på, hvordan vi nedsætter behovet for energi

Genskaber landsbystemning i nyt boligområde

Genskaber landsbystemning i nyt boligområde

Arkitekterne Cornelius Vöge har netop afleveret tegnestuens første boligprojekt i hjembyen Roskilde. Det nye boligområde Hyrdehøj Husene skal genskabe stemningen fra landsbysamfundene