UgensErhverv.dk
Arkitekturpris for Udbetaling Danmark

Arkitekturpris for Udbetaling Danmark

Vordingborg Kommune har præmieret Udbetaling Danmark-byggeriet med bygningsprisen 2013

07-10-2013

Den 6600 m2 store administrationsbygning, der netop har fået tildelt Vordingborg Kommunes bygningspris 2013, er daglig arbejdsplads for over 200 medarbejdere, der administrerer offentlige ydelser.

Bygningen er udviklet og projekteret af Mikkelsen Arkitekter, og målsætningen har været at udvikle en bygning, der skaber optimale rammer for et moderne arbejds­fællesskab, præget af faglig udveksling og synergi. For at optimere dagslysindtagelsen er de fleksible arbejdspladser placeret ude langs facaderne, mens selve bygningen fremstår som en helhed, der løbende relaterer sig til omgivelserne.
Resultatet er en bæredygtig administrations­bygning med varierede og klart definerede offentligheds­grader.     

- Arbejdspladserne er fordelt ud over tre etager og tre bygningsvolumener, der er kædet sammen af et vertikalt bevægelsesrum. Ligesom i vores arbejde med Rambølls hovedsæde i Ørestaden har vi i Vordingborg skabt en bygning, hvor det centrale atrium udgør hjertet, der fører mennesker og aktiviteter videre ud i bygningen. Målet har været at skabe en bæredygtig, dynamisk og levende arbejdsplads, hvor ansatte og brugere mødes og inspirerer hinanden, samtidig med at det er let at få overblik over de aktiviteter, der finder sted i huset. Derudover har vi sikret en klar opdeling af offentlige, halvoffentlige og private funktioner, som arbejdet med registerfølsomme oplysninger også kræver, forklarer arkitekt maa Niels Thorup, Mikkelsen Arkitekter, der har været sagsansvarlig på projektet.

Et klart og forståeligt greb
Som bygherre stillede ATP store krav til bæredygtighedsparametre som eksempelvis indeklima, integration af dagslys, medarbejderkomfort og et minimalt behov for vedligehold. Det har blandt andet resulteret i et specialudviklet vindueselement, hvor guldbronzefarvede karnapper fungerer som små, lokale dobbeltfacader med integreret solafskærmning. Karnapperne giver i samspil med de grå/gule teglfacader Udbetaling Danmark i Vordingborg et nordisk og skulpturelt udtryk.
I motivationen for bygningsprisen blev det blandt andet fremhævet, at:

- …bygningen er placeret i sammen­hæng med erhvervs- og institutionsbygninger langs baneterrænet, der herfra åbner sig mod vest og det åbne land. Et klart og forståeligt greb (… gør at) bygningen fremstår, i såvel sit ydre som indre, lyst og venligt, og er veldisponeret omkring et centralt åbent trapperum med arbejdspladser til mere end et par hundrede medarbejdere.

- kj

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Velkommen til Finger E i Københavns Lufthavn  

Velkommen til Finger E i Københavns Lufthavn  

Finger E har været et af de største byggeprojekter i nyere tid i Københavns Lufthavn på rejsen mod fremtidens lufthavn – et byggeri hvor fortiden og flyvepladsens snart 100 år lange historie også spiller en væsentlig rolle

Med en bestyrelse fulgte 20 mio. kr. på tre år

Med en bestyrelse fulgte 20 mio. kr. på tre år

Efter et langt tilløb valgte ejeren af MC Tag at ansætte en professionel bestyrelse, og det har han på intet tidspunkt fortrudt. Det eneste, der ærgrer ham, er, at han ikke gjorde det noget før

HELT GODNAT: Det bliver meget sværere at få altan i København

HELT GODNAT: Det bliver meget sværere at få altan i København

For mange københavnere har det øget livskvaliteten, at de har fået mulighed for at forsyne deres etageboliger altaner. Men det er måske ved at være slut.

Værksted for udsatte unge tildeles 25.000 kr.

Værksted for udsatte unge tildeles 25.000 kr.

Virksomheden Råt&Godt har netop vundet 25.000 kr. gennem Stroxx-kampagnen ’Kloge hænder gør forskellen’ for bl.a. at hjælpe udsatte unge i lokalområdet videre til job eller uddannelse